Pentru ca a trecut de la PNL la PLD, prof. univ. dr. Dan Sabau, fostul presedinte al Comisiei de Sanatate din Senat, a fost dat afara de la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila. Hotararea de reziliere a contractului a fost semnata de noul director al spitalului, dr. Stefan Mihailescu.
Dan Sabau este considerat parintele chirurgiei miniinvazive din tara noastra si a primit medalia de aur in Japonia pentru o tehnica proprie de interventie chirurgicala asupra cancerului esofagian. De cand a trecut la PLD, senatorul Dan Sabau a fost schimbat de la sefia Comisiei de Sanatate din Senat, iar la solicitarea lui Puiu Hasotti, liderul grupului parlamentar al Aliantei D.A., a fost exclus de tot din comisie si i s-a interzis sa mai participe la sedintele acestei comisii.
O victima colaterala a razboiului dintre PNL si PLD la Braila este fostul director al Spitalului Judetean din municipiu, Cristian Pricop, pe care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a demis luna trecuta, pe motiv ca i-a reinnoit contractul de colaborare profesorului dr. Dan Sabau. (D.P.)