Intre PSD+PUR si Alianta PNL-PD s-a declansat un adevarat razboi al afiselor. In Bistrita, prima confruntare dintre PSD si Alianta s-a desfasurat nu la nivelul programelor de guvernare, ci la cel al bannerelor electorale.
Cele doua forte politice au avut aprobate de catre Primaria Bistrita cate noua, respectiv opt locatii in care puteau sa amplaseze bannere. PSD a solicitat majorarea acestui numar de la noua la 18, insa primarul Vasile Moldovan (PD) le-a respins cererea.
Din acest motiv, PSD si PUR au depus la sediul Biroului Electoral Judetean (BEJ) o contestatie prin care solicitau modificarea hotararii luate de Primaria Bistrita, contestatie care a fost solutionata pozitiv de catre BEJ. Moldovan a replicat ca aceasta ar dezavantaja celelalte partide politice care doresc sa instaleze astfel de bannere si spune ca probabil nu va mai aproba nici o locatie in plus pentru Alianta sau Uniune, cu toate ca si Alianta a solicitat inca patru amplasamente.

Marimea conteaza

Ieri, organizatiile judetene sucevene ale Aliantei D.A. si Uniunii Nationale PSD+PUR s-au reclamat reciproc la Biroul Electoral Judetean (BEJ) in legatura cu dimensiunea afiselor folosite in campania electorala.
Astfel, Alianta a sesizat BEJ ca pe panourile electorale au fost amplasate afise ale candidatului Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie mai mari decat cele prevazute de legislatie si ca, totodata, in afis se combina culorile ce evoca drapelul Romaniei, fapt interzis de lege.

Intre timp, membrii BEC au decis ieri ca este nelegal modul in care Alianta D.A. PNL-PD Timis isi face campanie electorala in municipiul Timisoara, infasurand pe arbori si stalpi banderole de culoare portocalie pe care sunt fixate fotografii ale candidatului la Presedintie din partea Aliantei.
BEC a confirmat, astfel, decizia BEJ Timis, care stabilise ca aceasta modalitate de campanie electorala este nelegala si sesizase Politia municipiului Timisoara "pentru a lua masurile ce se impun si pentru restabilirea legalitatii", a declarat judecatorul Victor Pasca-Camenita, vicepresedintele BEC.
Potrivit lui Camenita, hotararea luata de BEJ Timis, la sesizarea Uniunii Nationale PSD+PUR, a fost contestata la BEC de Alianta D.A. PNL-PD Timis .