Democratii care ocupa functii de conducere in administratia locala au primit ordin sa lupte cu daruire pentru a-si apara fotoliile. In acest sens, fostul secretar de stat Mircea Toader a precizat ca "fiecare isi apara functia si postul".

"Cei din Guvern si-au dat demisia, dar cei care si-au ocupat functia de la nivel local prin concurs sau in urma incheierii unui contract de management raspund numai in fata legii. Sint si acum multi directori instalati inca de pe vremea guvernarii PSD. Cind noi am venit la guvernare nici macar nu am cautat solutii de constringere la adresa acestora. Daca totusi directorii democrati vor fi dati afara, acestia vor da statul in judecata si vor cistiga", a precizat liderul pedist.

Toader a mai spus si ca legislatia europeana este foarte stricta cind vine vorba de functia publica. "Inainte de momentul aderarii noi, democratii, am incercat la nivelul Aliantei D.A. sa stabilim un principiu de separare a functiei politice de cea publica. S-a vrut ceva de genul 'pleaca ai nostri, vin ai nostri' dupa fiecare alegeri, dar ideea nu a fost agreata de cei din UE", a mai spus presedintele democratilor galateni.

Drept reactie la declaratia lui Mircea Toader, PSD a anuntat ca va face public un material referitor la abuzurile la care au fost supusi, la ordinul lui Toader, directorii si primarii PSD. "Mircea Toader a uitat ca a trimis zeci, sute de controale pe capul membrilor social-democrati. El a uitat si ca in 2005 a inceput sa faca presiuni la adresa social-democratilor, de la cel mai mic nivel pina la cel mai inalt. Cred ca presedintele democratilor ar trebui sa inceapa un tratament cu lecitina", ne-a declarat purtatorul de cuvint al PSD, Claudiu Brinzan.