Deputatul PSD Adrian Nastase a dat asigurari ieri ca nu a discutat cu Miron Mitrea, dupa ce acesta a pierdut functia de secretar general, despre constituirea unei miscari care sa se distanteze de actuala conducere a partidului.
"Nu am discutat cu Miron Mitrea despre asa ceva, nu am aceasta intentie si chiar nu vad niciun motiv pentru care eu si Mitrea sa construim o astfel de miscare", a spus Nastase. El a precizat ca aceasta "este o informatie incorecta, furnizata in conditiile in care Mitrea a pierdut functia de secretar general al PSD". Fostul secretar general al PSD Miron Mitrea a declarat miercuri ca va renunta la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor incepand din urmatoarea sesiune legislativa. Totodata, el a infirmat informatiile care au circulat miercuri in presa centrala privind o presupusa intalnire cu mai multi parlamentari apropiati lui, in vederea constituirii unei grupari in PSD care sa se distanteze de noua conducere a partidului. "Nu este adevarat, nu m-am intalnit cu nimeni. Nici nu se pune problema sa plec din partid sau sa fac vreo astfel de miscare. Nu sunt genul de om care, daca pierde o functie in partid, se supara si pleaca. Ramanem in PSD", a explicat Mitrea.

Doar o retragere discreta?

Surse din PSD au relatat ca Mitrea a dat asigurari ca nu va parasi partidul si ca va ramane in PSD, chiar daca va prefera o retragere discreta din prim-planul partidului. Aceste asigurari au venit in contextul in care, potrivit unor lideri PSD prezenti la discutie, Mitrea le-ar fi spus ca, dupa ce a pierdut alegerile pentru functia de secretar general al partidului, Adrian Nastase ar fi incercat sa-l convinga sa constituie o miscare care sa se distanteze de actuala conducere a partidului. Aceleasi surse au afirmat ca Mitrea le-ar fi spus liderilor PSD ca nici nu ia in discutie o astfel de propunere. Miron Mitrea a pierdut duminica la Congresul extraordinar al PSD alegerile pentru functia de secretar general al partidului. El a obtinut 644 de voturi, fiind devansat de Titus Corlatean, care a obtinut 684 de voturi.