DeCeNews informeaza: Turcan: Puterea ar trebui sa ia masuri dure impotriva Opozitiei

Raluca Turcan a declarat, joi, ca puterea ar trebui sa apeleze la "masuri extreme, dure" impotriva parlamentarilor Opozitiei aflati in protest parlamentar, una dintre acestea fiind inlocuirea celor care detin functii in comisiile parlamentare.
"Sunt ingrijorata de ceea ce se intampla in Parlament. Initial, am crezut ca acest protest al opozitiei e un semnal ca poate puterea ar fi trebuit sa dialogheze mai mult cu opozitia, cu toate ca au existat cai de dialog cu opozitia, au existat proiecte ale puterii care ar fi cerut alternative din partea opozitiei. Am crezut, totusi, ca va folosi acest instrument, constitutional, de altfel, ca semnal si nu ca mod de actiune politica. In opinia mea, s-a depasit orice limita si opozitia a intrat intr-o etapa de sfidare a cetatenilor si a institutiilor statului", a spus Raluca Turcan.
"Tinand cont de extremismul acestei manifestari, de absenta exagerata din Parlamentul Romaniei, cred ca si puterea ar trebui sa apeleze la masuri extreme, dure, poate pentru a reusi sa ii determine pe reprezentantii opozitiei de aspectul extrem de negativ al acestui demers pe care ei il fac. Una din ele ar trebui sa fie inlocuirea tuturor presedintilor de comisii sau a celor care detin functii in comisiile din Parlament, pentru ca nu poti sa stai acasa, sa primesti bani publici, sa mai detii si o functie pe care sa nu o onorezi. Sa nu uitam ca exista si un algoritm politic in baza caruia sunt numite persoane in diferite institutii aflate sub control parlamentar. Daca opozitia continua sa stea acasa, pentru ce sa functioneze acest algoritm, pentru lenevie de lux?", a mai spus deputatul PDL.
Aceasta crede ca parlamentarii din opozitie si-ar dori sa revina in sedintele Parlamentului, intrucat "sondajele de opinie arata ca romanii condamna comportamentul USL".
"Acei politiceni ai opozitiei care refuza sa vina la Parlament ar trebui sa isi piarda toate facilitatile. Eu cred ca ei si-ar dori sa revina la serviciu, pentru ca sondajele de opinie arata ca oamenii sanctioneaza drastic acest comportament. 60 la suta dintre cetatenii acestei tari condamna comportamentul USL, de stat acasa si primit bani", a conchis deputatul PDL.