Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a afirmat, luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca social-democratii nu ar trebui sa sustina o motiune de cenzura la adresa actualului Guvern pentru ca acest lucru va arunca tara in criza.
"Eu am mai declarat in cateva randuri, inclusiv la Congres, ca nu este bine ca PSD, acum, cu o luna si jumatate inainte de alegeri, sa sprijine aceasta motiune de cenzura, sa o voteze si sa darame Guvernul, sa arunce tara intr-o criza. Sunt stupefiat si contrariat de banii pe care i-a gasit Boc in 6 ore", a spus liderul PSD Constanta.
"Stiu ca 9 luni de zile n-am gasit bani si nu am reusit sa platim profesorii, n-am reusit sa gasim bani pentru infrastructura, au fost date ordonante de guvern, care gatuiau autoritatile locale doar, doar se mai intorc ceva bani catre Bucuresti, iar acum domnul Boc a gasit bani in 6 ore. Dar, in acelasi timp, nu cred ca este bine sa fie provocata o criza majora, pentru ca daramarea Guvernului cu o luna si jumatate inainte de alegeri este o criza majora si voi vota in consecinta la partid daca se va pune problema sustinerii sau nesustinerii motiunii de cenzura", a afirmat Radu Mazare.
El a explicat ca aceasta decizie ar trebui luata in Comitetul Executiv, iar daca majoritatea va decide sustinerea motiunii, atunci se va supune votului partidului.
"Teoretic, decizia nu poate sa o ia domnul Geoana, decizia se ia in Comitetul Executiv. Daca nu, se ia in cadrul unui consiliu ca pentru a darama guvernul nu hotaraste presedintele partidului. Daca se decide intr-o sedinta a partidului, ne supunem, ca asa e jocul democratic", a mai spus liderul PSD Constanta.
Dupa ce a fost informat de un jurnalist ca Biroul Politic al PSD a decis, luni, sustinerea motiunii de cenzura, Radu Mazare a spus ca nu stia de aceasta decizie si ca, daca a fost luata fara a fi consultat, ar putea sa le sugereze parlamentarilor PSD de Constanta sa nu voteze motiunea.
"Eu nu am fost informat daca a fost luata decizia. Daca a luat aceasta decizie fara sa fiu informat o sa vad cum o sa actionez, poate ii instruiesc pe parlamentarii PSD de Constanta sa nu voteze motiunea. Trebuia sa fim intrebati. O decizie de daramare a guvernului nu cred ca se ia in 12 oameni in Biroul Politic de la Bucuresti", a completat Radu Mazare.