Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a dat ieri publicitatii rezultatele monitorizarii pe noiembrie privind frecventa aparitiei politicienilor si demnitarilor in emisiunile de stiri radio si TV. Potrivit acestei monitorizari, reprezentantii Aliantei PNL-PD au avut cele mai multe si cele mai lungi interventii in cadrul emisiunilor de stiri ale principalelor posturi de radio. In total, liderii Aliantei D.A. au avut 596 de aparitii TV, pe o durata de 15.183 de secunde, PSD a avut 227 de aparitii TV cu un numar de 4.941 de secunde, PRM - 76 de aparitii totalizand 1.439 de secunde, Partidul Conservator - 66 de aparitii TV pe parcursul a 1.662 de secunde, iar UDMR - 36 de aparitii insumand 703 secunde.
Guvernul a avut ponderea cea mai mare in ceea ce priveste „prezenta“ la stiri - peste 60%, urmat de majoritatea parlamentara si, la mica distanta, de Opozitie. Presedintia a avut o pondere la stirile posturilor de radio de doar 11,5%. Cu toate astea, aniversarea zilei de nastere a presedintelui Traian Basescu a fost cel mai mediatizat subiect politic al lui noiembrie.
Stirile legate de aniversarea la 4 noiembrie a zilei de nastere a presedintelui Basescu au intrecut atat dezbaterile televizate legate de criza sistemului de invatamant - greva generala a cadrelor didactice -, cat si reactiile la telefonul premierului Calin Popescu-Tariceanu adresat procurorului general Ilie Botos.
In topul celor zece personalitati politice cele mai mediatizate, intocmit de CNA, conduce premierul Calin Popescu-Tariceanu, cu 154 de interventii, urmat de presedintele Traian Basescu, cu 90 de interventii, si de viceprim-ministrul Gheorghe Pogea, cu 64 de aparitii. (D.P.)