Solicitarea liderului Organizatiei Femeilor Democrate Mures, Valeria Antonie, adresata Serviciului de Asistenta Sociala pentru a o decadea din drepturile parintesti pe deputatul PIN Lavinia ßandru a generat o reactie-raspuns si din partea PSD. Intr-o declaratie de presa semnata de Ana Birchall, seful departamentului de Educatie Publica si Cercetare al PSD, social-democrata isi arata surprinderea vizavi de aceasta solicitare in contextul politic si social caracteristic mileniului III. "Doar pentru ca Lavinia ßandru isi continua cariera politica nu inseamna ca isi abandoneaza copilul. Nu inteleg logica PD - oare nici intr-o Romanie membra a UE, in 2007, anul european al egalitatii de sanse, femeile cu copii nu pot avea o cariera?!", a spus purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti. Ana Birchall este convinsa ca Lavinia ßandru isi iubeste copilul si crede cu tarie ca femeile pot contribui la schimbarea clasei politice romanesti si tocmai de aceea ea nu poate fi de acord "cu acest atac ieftin venit din partea unei membre PD".

Gusa vrea delimitarea lui Boc

Liderul PIN, Cozmin Gusa, ia si el atitudine vizavi de aceasta solicitare a unui lider PD printr-un comunicat de presa in care ii cere presedintelui PD, Emil Boc, o pozitie oficiala legata de acest subiect. In viziunea lui Gusa, "comunicatul (PD - n.r) remis presei de pe e-mail-ul oficial al grupului Aliantei de la Senat are un scop evident de a intimida prezenta publica a Laviniei ßandru prin mijloace care amintesc de perioada stalinista". Deputatul PIN considera ca "Emil Boc are datoria, in calitate de presedinte al Partidului Democrat, partid de guvernamant, sa se delimiteze public de asemenea actiuni. "In caz contrar, "in conditiile in care aproba amintita actiune si este de acord cu ea, sa comunice public acest lucru, asumandu-si raspunderea de natura politica, juridica si, nu in ultimul rand, morala pentru asemenea acte", avertizeaza Gusa.
Liderul PIN ii solicita lui Emil Boc o pozitie clara si fara echivoc legata de actiunea colegei sale de partid indreptata impotriva Laviniei Sandru, in zilele urmatoare formatiunea politica pe care o conduce luand o decizie, in functie de raspunsul public al liderului democrat.