Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit, vineri, la ora transmiterii acestei stiri, pentru a valida lista candidatilor partidului pentru alegerile parlamentare din noiembrie si pentru a convoaca, sambata, Congresul extraordinar care va stabili candidatul PSD la functia de prim-ministru.
PSD va intra in lupta pentru alegerile parlamentare in colegiile din Bucuresti cu o serie de candidati ce se bucura de notorietate. Este vorba despre o serie de senatori si deputati care s-au evidentiat in aceasta legislatura, dar si despre vedete din lumea artistica.
Creatoarea de moda Oana Mizil va candida intr-un colegiu nominal din sectorul 5, in timp ce Luminita Anghel va primi si ea un colegiu in Bucuresti, dar neeligibil. Fiul fostului ziarist Dumitru Tinu, Andrei Tinu, a fost distribuit tot intr-un colegiu neeligibil, dar in sectorul 2 al Capitalei.
Dintre politicienii cunoscuti ce vor candida la Bucuresti se numara Cristian Diaconescu (Senat, sectorul 2), Aura Vasile (Camera Deputatilor, sectorul 5), Razvan Theodorescu (Senat, sectorul 1), Sergiu Nicolaescu (Senat, sectorul 1) si Rodica Nassar (Camera Deputatilor sectorul 2).
O misiune dificila o va avea fostul ministru al invatamantului, Ecaterina Andronescu, ce va candida intr-un colegiu eligibil din sectorul 5 al capitaleu. Andronescu a fost anuntata de finantatorul echipei Steaua, George Becali, ca va candida pentru Camera Deputatilor in aceeasi colegiu cu ea. Din acest motiv, Andronescu intentioneaza sa-si schimbe colegiul unde va evolua, insa in acest moment toate colegiile uninominale unde PSD are sanse sa castige alegerile (sectoarele 2 si 5) sunt ocupate.
Partidul Conservator a obtinut si el o serie de colegii eligibile pentru Senat si Camera Deputatilor in sectorul 4, acolo unde primar este conservatorul Cristian Popescu Piedone. Aici, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, va candida pentru un mandat de senator, in timp ce Marius Marinescu si Daniela Popa vor candida pentru Camera Deputatilor.