Liderul PSD, Mircea Geoana, a aratat ieri ca social-democratii au in vedere mai multe variante pentru iesirea din "criza politica majora si contraproductiva pe care o traverseaza Romania".
Potrivit declaratiilor sale, prima optiune se refera la sprijinirea unui guvern majoritar a carui formare sa-i revina premierului Tariceanu. "Noi ne reafirmam interesul pentru a explora toate posibilitatile de a gasi o guvernare stabila pentru urmatorii doi ani. Prima optiune o are domnul Tariceanu, care trebuie sa tina cont ca Alianta, un corp politic defunct, constituie un obstacol si o sursa permanenta de scandal si tensiune. Daca domnul Tariceanu doreste sa conduca in continuare, va trebui sa vina cu o structura politica care sa-l ajute sa obtina o majoritate prin care sa poata guverna", a afirmat Mircea Geoana.
El a aratat ca social-democratii, care au "tot dreptul politic si moral si numarul de parlamentari pentru a contribui la gasirea unei solutii", se gandesc si la alte variante. "Daca domnul Tariceanu va fructifica, vom analiza aceasta optiune, daca nu o va fructifica in timp scurt, atunci ne vom apleca si asupra altor optiuni. Sunt mai multe variante. Este clar insa ca nu mai trebuie sa aiba o compozitie a Aliantei in interior. Daca aceasta varianta nu ga-seste sprijin in Parlament, va trebui sa gasim o alta formula cu un guvern minoritar. Ne putem gandi si la un guvern de uniune nationala sau cu un sprijin mai larg pentru a da tarii o guvernare stabila. Daca aceste doua, trei variante nu merg, mergem la anticipate", a mai spus Geoana. (Carmen Corbu)