“A venit clipa sa ne apucam serios de politica“, a declarat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana, prefatand parca atitudinea tot mai critica a acestui partid fata de actiunile Puterii. De altfel, dupa sedinta de ieri a Biroului Permanent National al PSD, liderul social-democrat a criticat dur actuala guvernare.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a incercat sa abordeze un discurs tot mai agresiv impotriva Puterii in privinta temelor de actualitate, cum ar fi problema sinistratilor de pe urma inundatiilor. El sustine ca este revoltator ca guvernantii promoveaza persoane in functii pe criterii legate exclusiv de clientela politica, in detrimentul celor profesionale. Geoana a dat ca exemplu numirea la Directia Judeteana Galati a Apelor Romane in functia de director a unei persoane al carei ultim loc de munca a fost la Loteria Romana. “Nu putem juca la 6 din 49 cu viata oamenilor“, a tras concluzia liderul PSD. In acelasi timp, el a a spus ca in ordonanta privind declararea averilor demnitarilor exista foarte multe elemente de imprecizie si tot felul de chestiuni aberante, “cum ar fi listele cu lantisoare“, aratand ca scopul unei astfel de legi este sa asigure credibilitate si sa fie functionala.

Pachetele legislative, cele mai criticate

Cele mai acide critici au fost formulate insa la adresa principalelor legi pe care le are in vedere Cabinetul Tariceanu. Astfel, Geoana a afirmat ca Traian Basescu si Guvernul incearca sa controleze politic Justitia prin promovarea pachetului legislativ privind reforma in acest domeniu. Totodata, liderul social-democrat a facut precizarea despre legile proprietatii, ca acestea nu sunt cerute de catre UE, asa cum lasa sa se inteleaga actuala guvernare. “Sunt legi scrise pe genunchi“, a aratat Geoana, precizand ca este aproape imposibil sa se creeze un fond operational de investitii straine pana in septembrie, numit Fondul Proprietatii. El sustine ca intrarea pe bursa dureaza uneori si ani, si ca astfel este foarte greu de respectat acest termen. Mentionand ca are serioase rezerve fata de legile proprietatii, Geoana a mai declarat ca in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea, PSD se vede obligat sa depuna o motiune de cenzura. Cat priveste Legea minoritatilor nationale, liderului social-democrat i s-a parut suspect cum o lege ceruta de UDMR, avand clare interese etnice, poate sa devina un subiect de troc politic.