Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca o posibila decizie de suspendare a presedintelui Traian Basescu ar putea fi votata de Parlament peste mai putin de trei saptamani. "La 15 sau 16 aprilie, ar trebui sa primim in mod oficial de la Curtea Constitutionala avizul consultativ pe cererea de suspendare a presedintelui, la care s-a atasat si raportul comisiei de ancheta.
In termen de 24 de ore va fi convocata o sedinta a Camerelor reunite ale Parlamentului pentru dezbaterea si votarea deciziei de suspendare", a declarat Vacaroiu. El s-a exprimat si asupra modalitatii de votare, precizand ca parlamentarii isi vor pronunta optiunea asupra cererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, prin vot secret, cu bile. Fara a mentiona ce se va intampla in cazul unui aviz negativ din partea Curtii Constitutionale, presedintele Senatului a dat amanunte legate de procedurile tehnice ulterioare unui vot parlamentar prosuspendare. "In cazul in care decizia de suspendare trece la vot, Curtea Constitutionala va da un aviz cu privire la indeplinirea conditiilor legale, iar presedintele este suspendat din functie pana la organizarea referendumului, in termen de 30 de zile", a afirmat Vacaroiu.
Daca presedintele Basescu va fi suspendat din functie, pana la data referendumului, atributiile sale vor fi preluate de cel de-al doilea om in stat, adica tocmai de presedintele Senatului. (Diana Nedelcu)