Ultimii cinci consilieri locali ai PSD Mangalia au fost exclusi din partid, in urma semnarii unui protest indreptat impotriva mai multor colegi din Consiliul Local care, la ultima sedinta au folosit un limbaj violent - considera exclusii - din care nu au lipsit expresii ca "papagal", "hot" sau "talhar", adresate primarului Zamfir Iorgus, dar si de "prostituate politic", la adresa doamnelor consilier. Tabara opozanta actualului primar este formata din mai multi consilieri PC sau independenti, iar "capul rautatilor" de la sedinta amintita (adica cel care a folosit cuvintele mai sus citate) a fost Ion Minca, liderul PC Mangalia si PC Constanta.
Pentru ca au semnat acest protest, in care se deziceau de un atare comportament, fara insa sa se consulte cu presedintele formatiunii, Claudiu Tusac, pesedistii mangalioti au fost eliminati din partid si, conform legii, vor fi exclusi si din Consiliul Local, urmand sa fie inlocuiti de urmatorii candidati de pe listele PSD. "Nu am nimic sa le reprosez acestor oameni, dar au gresit atunci cand au luat deciza de a se detasa de normele partidului si au continuat sa ii tina partea lui Iorgus". Claudiu Tusac si-a exprimat in repetate randuri parerea ca PSD Mangalia trebuie sa nu mai fie "remorca lui Zamfir Iorgus". Odata cu cei cinci consilieri si-a inaintat demisia si Marius Ciocanel, vicepresedinte al filialei si fost consilier local. "Nu am fost informat ca vor fi exclusi din partid cei cinci consilieri locali ai PSD Mangalia. Cert este ca, in locul celor cinci consilieri locali si eu as fi semnat acel protest, mai ales ca ei au protestat alaturi de alti consilieri, de la alte formatiuni, iar pe protest nu a aparut sigla nici unui partid. Tocmai de aceea am considerat ca sunt in aceeasi situatie ca si consilierii locali ai PSD si mi-am dat demisia", afirma Marius Ciocanel. Pe langa fostul vicepresedinte au mai parasit filiala alti 12 membri ai PSD.

Consilierii exclusi planuiesc sa protesteze la judet

Consilierii locali exclusi se gandesc serios sa protesteze la forurile judetene si nationale. Nici unul nu s-a gandit inca daca va mai continua sa faca politica sau nu, in randurile altei formatiuni. "Mi-am aparat demnitatea si onoarea de consilier local. Vreau ca sedintele de consiliu sa fie facute folosindu-se un vocabular adecvat. Prin protestul semnat alaturi de colegi de la alte formatiuni politice nu am tinut decat sa ma detesez de atmosfera tensionata creata in Consiliul Local Mangalia", a subliniat Cornelia Boanta, unul dintre consilierii exclusi. De altfel, acest punct de vedere este intru totul impartasit de ceilalti consilieri exclusi. Printre numele vehiculate pentru inlocuirea consilierilor se numara Mihaela Ariciu (vicepresedinte al partidului), Vasile Olan (fost consilier local), Marin Ruta si Saveta Georgescu - unii dintre pesedistii din garda veche a partidului.