DeCeNews : Victor Ponta taraste in ridicol cel mai serios Partid din Romania (Autor : Bogdan Chirieac)
Marturisiri tardive: pe cine a vrut dl. Ponta sa duca la Cotroceni
PSD, ca urmas legitim al PCR, este un partid lipsit de umor. De exemplu, este exclus ca dl. Iliescu sa fi fost vazut vreodata dansand cu tigancile la Ciresica. Pentru masele largi populare, PSD este sau ar fi trebuit sa fie un partid in care, in continuare, tovarasii din conducere stiu intotdeauna ce fac. In ultimele zile, insa, tanarul presedinte Victor Ponta a reusit o lovitura magistrala la temelia Partidului. Adversarii politici jubileaza si se bucura de ridicolul situatiei, in timp ce simpatizantii si membrii sunt debusolati.
Dl. Ponta a anuntat, peste noapte, ca doreste sa-l mazileasca pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului. Pana astazi nimeni nu stie de ce. Fiindca are soacra? Stim si ne-am obisnuit. Fiindca a fost in America? Obama nu a avut timp si de el. Fiindca a anuntat ca vrea sa candideze la Presedintie in 2014? Dupa cum a pierdut alegerile din 2009 cu siguranta este doar psihoterapia de care are nevoie dl. Geoana pentru a se putea privi dimineata in oglinda.
In lipsa unei motivatii cat de cat logice a schimbarii lui Geoana, dl. Ponta putea sa aiba macar o motivatie politica: ii tai capul lui Geoana pentru ca, in lupta electorala care incepe, Partidul sa vada ca are conducator. Daca executia era rece si scurta miscarea avea sens. Puterea nu se daruieste, ci se cucereste. Din acest moment a inceput, insa, tararea Partidului in ridicol. Functia de presedinte al Senatului va fi fost pierduta de PSD, Geoana nu vrea sa plece de buna-voie, Ponta se supara si ameninta copilareste ca daca nu pleaca Geoana pleaca el, iar Nastase si Iliescu anunta ca Geoana nu va mai fi schimbat. Ponta zice ca va convoca Consiliul si Congresul. Pesedisti stiau pana mai ieri ca inamicii politici sunt PDL si Basescu, nu Geoana. Dar iata ca nici invinsul lui Basescu nu poate fi invins de Ponta.
Din acest spectacol oribil care minimizeaza si mai mult sansele Romaniei ca incepand cu 2012 sa intre in normalitate, se desprind cateva concluzii. Daca dl. Ponta nu va reusi acum sa-l schimbe pe dl. Geoana si sa pastreze pentru PSD postul de presedinte al Senatului, rezulta ca tanarul care vrea sa conduca Romania nu-si poate struni nici macar propriul partid. Toate aprecierile negative pe care Ponta le-a facut la adresa lui Geoana: sovaielnic, tradator - se intorc si impotriva actualului presedinte PSD. Pe acest individ a vrut dl. Ponta sa-l faca presedinte al Romaniei in 2009? Cu siguranta dl. Mircea Geoana nu ar mai trebui sa ocupe functia de presedinte PSD. Ma intreb insa daca inlocuirea sa in 2010 cu dl. Victor Ponta a fost un pas inainte sau o alunecare intr-un hau abil construit de noua Securitate.