Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi, la Senat, ca opinia sa este deja formulata in privinta noului ministru de Interne, dar ca va face un anunt oficial dupa o consultare cu ceilalti membri ai conducerii PSD si ai Comitetului Executiv. "Am spus ca imi fac o opinie pana astazi, opinia mea este deja formulata dar e colegial ca decizia sa fie luata intr-un mod statutar, in Comitetul Executiv.
Geoana a spus ca spera sa fie convocat pana luni Comitetul Executiv, in care sa se anunte, "la pachet" cu noul ministru, si secretarii de stat in MAI. "Lucrurile sunt destul de simple, va fi o singura propunere din partea conducerii pentru sefia MAI. Am dori sa facem acest anunt intr-un pachet al MAI, pana luni", a spus Geoana.
Intrebat daca PSD a decis pe cine va numi la conducerea DGIPI, presedintele PSD a spus ca social-democratii au, deocamdata, cateva nume pe care le analizeaza.
Geoana a mai spus ca numirile de la MAI vor fi luate de PSD fara consultarea partenerilor de coalitie de la PDL, premierul Emil Boc urmand doar sa fie informat de deciziile PSD.
Mircea Geoana a mai spus ca cele doua formatiuni ale coalitiei au stabilit la ultima intalnire sa mai aibe o discutie pe tema bugetului de stat, inainte de a intra intr-o faza mai avansata.
Liderul PSD a precizat ca a vorbit cu premierul Emil Boc, joi dimineata, urmand ca in cursul dupa-amiezii sa mai vorbeasca pentru a stabili daca PSD si PDL se intalnesc pe tema bugetului de stat.
Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea este "cel mai bine plasat" pentru a ocupa functia de ministru al Administratiei si Internelor, au declarat, miercuri surse social-democrate dupa intalnirea conducerii PSD de la Snagov. Sursele citate au aratat ca si Dragnea trebuie sa ia o hotarare in acest sens.Potrivit surselor mentionate, o decizie oficiala va fi luata in cursul zilei de joi, dupa ce presedintele PSD, Mircea Geoana, va avea o consultare, probabil prin intermediul telefonului, cu membrii Comitetului Executiv National, pentru a afla si parerea acestora.