Ziarul Financiar: Antonescu: Daca decid sa promulg legea referendumului, reunirea Parlamentului nu mai are obiect

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca proiectul de lege de modificare a legii referendumului a fost declarat constitutional de CCR si a ajuns la Presedintie, iar, in cazul in care decide sa il promulge, reunirea Parlamentului in sesiune nu mai are obiect.
Presedintele interimar a afirmat ca exista o seama de confuzii in ceea ce priveste legea referendumului.
"S-a discutat despre convocarea Parlamentului, despre modificari pe care sa le faca sau nu Parlamentul. Situatia este simpla si clara. Romania este un stat de drept si avem un traseu constitutional si da este vorba despre legislatia privitoare la referendum in acest moment, avem o OUG in vigoare si un proiect legislativ de modificare a legii referendumului, care a fost aprobat in Parlament si care a fost supus examenului Curtii Constitutionale", a mentionat Antonescu.
El a aratat ca acest proiect de lege a fost declarat constitutional de catre CCR si a ajuns, in cursul serii de joi, cu motivare, la presedintie, spre promulgare.
"Nu avem, asadar, in acest moment, ce discuta despre ce sa faca sau nu Parlamentul, despre ce poate sa faca sau nu Curtea Constitutionala. Suntem in faza promulgarii sau a trimiterii catre promulgare, am primit aceasta documentatie si in timpul cel mai scurt o voi examina si ma voi pronunta", a spus acesta.
Potrivit lui Antonescu, in cazul retrimiterii la Parlament, forul legislativ poate sa decida in privinta legii referendumului, "dar nu poate nici presedintele, nu poate nici primul-ministru sa-l oblige sa se reuneasca in sesiune extraordinara".
"Daca voi promulga legea, atunci pe acest subiect reuniunea Parlamentului nu mai are obiect", a adaugat el.
"Deci, sa stim lucrurile foarte clar, cetatenii macar sa le stie si cei care se ocupa cu informarea cetatenilor - e doar o rugaminte - sa aiba toate aceste elemente, ca sa stim despre ce vorbim, ca sa stim ce comentam, ca sa stim la Bucuresti sau la Bruxelles pe ce punem etichete si cum", a mai spus Antonescu.