Euroobservatorii social-democrati si-au prezentat ieri mandatul din partea partidului cu care pleaca la Parlamentul European. Responsabilul Departamentului pentru integrare europeana din PSD, Vasile Puscas, a explicat ca misiunea celor 12 parlamentari este de a argumenta in cadrul forurilor europene capacitatea Romaniei de a deveni membru UE de la 1 ianuarie 2007.
Un alt obiectiv al euro-observatorilor PSD este de a se implica in activitatea socialistilor europeni, ei urmand sa activeze in cadrul acestui grup politic.
De altfel, social-democratii doresc sa fie pregatiti pentru integrarea Romaniei in 2007 si in privinta desemnarii parlamentarilor romani care vor participa la Parlamentul European ca membri cu drepturi depline.
In acest context, PSD depune astazi un proiect de lege, semnat de Vasile Puscas si George Maior, care sa reglementeze organizarea si desfasurarea alegerilor pentru PE.
Initiativa PSD recomanda votul uninominal, dar pe listele partidelor. Listele care nu au obtinut cel putin 5% din voturile exprimate sunt excluse, iar la alegeri participa numai partidele politice parlamenatre.