Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a semnat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, solicitarea adresata instantei de devansare pentru luna octombrie a termenului in procesul in care PRM cere anularea HG de delimitare a colegiilor, care a fost stabilit pentru 11 noiembrie.
De asemenea, Vadim Tudor a semnat recursul catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la decizia de joi a Curtii de Apel Bucuresti, care a respins ca neintemeiata cererea PRM de suspendare a Hotararii de Guvern care delimiteaza colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare. C.V. Tudor a spus ca, prin acest demers, da dovada de transparenta si arata ca "PRM nu practica un limbaj dublu" in privinta votului uninominal.
Dupa ce a semnat cele doua documente, Vadim Tudor a precizat ca acestea vor fi inainte, luni, instantei. "Azi (vineri - n.r.), este inchis si la Militie. Luni, vom depune cererea de recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus C.V. Tudor. El a apreciat ca alegerile trebuie sa aiba loc la termen, dar "nu cu pretul incalcarii legii".