PRM a depus luni la Curtea de Apel Bucuresti cererea de preschimbare a termenului de judecata pe fond din noiembrie in luna octombrie, in procesul in care acest partid cere anularea HG de stabilire a colegiilor uninominale, a declarat vicepresedintele PRM Lucian Bolcas.
Bolcas a mai precizat ca PRM a depus, tot luni, recursul la decizia de joi a Curtii de Apel, care a respins, ca neintemeiata, cererea PRM de suspendare a Hotararii de Guvern care delimiteaza colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare. El a explicat ca cererea de preschimbare a termenului in procesul de fond va fi analizata de presedintele Curtii de Apel Bucuresti, iar recursul urmeaza sa fie trimis de Curtea de Apel Bucuresti la ICCJ.
PRM a contestat, in septembrie, in contencios administrativ, hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale in vederea alegerilor parlamentare de la sfarsitul lunii noiembrie. Contestatia a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti, cu numarul 5446/2/2008. Termenul stabilit de instanta in acest proces este 11 noiembrie.