Deputatul PD Augustin Zegrean, membru in Comisia juridica din Camera Deputatilor, a declarat ieri, la Bistrita-Nasaud, ca se va opune votarii legii privind salarizarea magistratilor, prin care acestora li s-ar acorda diferite privilegii.
"S-au castigat niste drepturi care mie imi par mai mult niste privilegii decat niste drepturi. De exemplu, in legea privind salarizarea magistratilor este un articol care spune ca familia magistratului decedat va primi inca trei luni salariu de magistrat si mai sunt si alte exagerari de felul acesta. Sigur, mereu ni se spune ca sunt niste drepturi castigate si nu putem sa le luam, dar daca sunt castigate pe nedrept, nu poti sa invoci asta la nesfarsit", a declarat Zegrean.
El a precizat ca este de acord sa li se acorde magistratilor salariul corespunzator, dar ca nu este de acord sa li se acorde si privilegii. Deputatul PD a precizat ca legea privind salarizarea magistratilor va fi supusa dezbaterii Parlamentului, cel mai probabil odata cu cea a salarizarii personalului auxiliar. "Sa terminam odata, sa se faca liniste acolo", a spus Zegrean. In ceea ce priveste salarizarea personalului auxiliar, Zegrean a declarat ca si acest aspect va fi reglementat pana la sfarsitul anului. (Dan Ghetu)