Moshemordechai.ro: Ana are mere, Macovei are criterii

Pana sa fie canonizata de catre papa de la Cotroceni, Monica Macovei face practica in productie, prestand minuni, reforma si moralitate in atelierul partidului prezidential. Orice vrajitoare coborata de pe matura, daca ia o poza smerita poate trece drept blanda si cuvioasa. Ce nu poate face nicio vrajitoare, nicio sfanta, e sa prezinte PDL drept un partid curat, cu candidati onesti, care transpira moralitate si basesc principii. Monica Macovei are, totusi, pretentia ca poate. A inventat si un set de criterii cu ajutorul carora pot fi selectati viitorii candidati ai PDL (site aflat de multa vreme "in mentenanta" - perfect de inteles, de altfel) , astfel incat lista de candidati ai partidului prezidential sa contina doar sfinti numai buni de trecut in calendar.
E o chestie tare serioasa, asta cu criteriile. Adica asta arata seriozitate, rigoare, principialitate, nu? Daca treci repede cu privirea peste criteriile alea, e drept, te apuca rasul. Iti vine sa te intrebi ce naiba consuma Macovei, ca da rezultate spectaculoase. "Sa nu existe indicii temeinice privind savarsirea unor fapte penale" - inregistrarea video cu numaratoarea de la Camera deputatilor, evident, nu e un indiciu temeinic. N-am de gand sa trec in revista toata prosteala aia de pseudo-criterii, care reprezinta de fapt maimutareala unor criterii autentice, scurtate pe la tiv, largite pe la cusaturi, cat sa incapa, totusi, toata mizeria pedelica. Ma opresc doar la ultimul dintre criterii: Sa nu fi migrat in mod repetat de la o formatiune la alta in ultimii 5 ani. Deci nu repetat in ultimii 5 ani! Hai, o data, de doua ori, maximum trei in cinci ani! Criterii serioase, moralitate basca, dupa cum se poate la pedelic.
Ei bine, conform riguroaselor criterii macoveniene, in spiritul inaltei morale pedelice, asa se face ca lista de candidati PDL contine urmatoarele nume: Elena Udrea, Flutur, Boureanu, Anastase, Ioan Oltean, Igas. Si astea sunt doar cateva exemple. Reforma morala la tot cartierul!