Senatorul PSD Gheorghe Pop a sustinut in Senat o declaratie politica intitulata "Cine a castigat dupa respingerea motiunii de cenzura ?", pe care o puteti citi in continuare.
Orice victorie este o infrangere si orice infrangere este o victorie... Ca sa obtinem perspectiva reala este nevoie sa ne plasam dincolo de dualitatea victorie-infrangere, succes-esec.
Exista victorii, dupa care orice progres real inceteaza si o viata intreaga este ratata. De multe ori un esec este mai bun decat o victorie, care ne da iluzia ca am reusit, ca am gasit ce am cautat.
Si acum hai sa privim impartial, ce fel de victorie a repurtat dictatura actuala si ce a pierdut, ce a platit pentru ea ?
O victorie, ca aceasta, impotriva unui intreg popor, demonstreaza ca cei trimisi, alesi sa reprezinte interesele in parlament au pierdut orice respect din partea cetatenului roman cu drept de vot, dupa ce au abdicat de la menirea lor, alegand sa asculte de un dictator si aici, ma refer, dupa cum bine stim la mult iubitii parlamentari ai puterii. Inca o victorie ca aceasta impotriva unui intreg popor si se va pierde orice control dupa realizarea masei critice.
La prima vedere, nu noi am castigat! Cele doua victorii recente asupra statului de drept, asupra unui intreg popor, care este condamnat la moarte:
1. Obtinerea nominalizarii celor doi judecatori la Curtea Constitutionala
2. Respingerea motiunii de cenzura care viza anularea masurilor abuzive de scadere a salariilor si pensiilor, de inrobire a poporului roman si de limitare a mijloacelor sale de supravietuire reprezinta, de fapt, o infrangere a celor care ne-au mintit pana acum (gen Vladescu). Fiind nevoiti sa-si arate adevarata fata vor contribui la realizarea masei critice, la trezirea din somn a unui intreg popor, care va conduce fie la o trezire autentica, fie la o explozie sociala si la infrangerea cancerului dictaturii/puterea. Dictatura ar fi castigat un ragaz, doar daca accepta o infrangere, fiindca poporul ar fi fost ametit de victorie si ar fi continuat sa doarma.
Intr-un cazinou intotdeauna banca castiga; intr-o tara care se doreste sa fie inrobita, intotdeauna castiga tara care se trezeste la timp si nu dictatorii santajati de sistemul bancar mondial.
Victoria lor, a "guvernabililor" dictaturii din aceste zile este un pas spre trezirea tarii. Sistemul bancar mondial este in faliment si aceasta este intarita de faptul ca FMI a trimis lingouri de aur fals in India (vezi WALL-STREET/decembrie 2009); Romania nu a vazut cele 20 miliarde imprumutate de la FMI, fiindca au fost virati a doua zi bancilor straine(care au santajat cu inchiderea si falimentarea tarii).
In momentul in care aceasta reforma imperativa, adica schimbarea "guvernabililor" va avea loc in cele din urma, deoarece cu siguranta va avea loc, nici un singur membru al acestei abominabile puteri nu ar mai trebui sa fie niciodata eligibil pentru re-angajare in sectorul public. Daca credeti ca acest lucru nu se poate intampla, ati cazut deja victima unui ingredient central al ofensivei cinice de intoxicare a serviciilor de razboi informational, o ofensiva care este purtata la intensitate maxima impotriva poporului - si anume, inducerea unei mentalitati de infranti (defetiste). Ei doresc ca dvs. sa ganditi in acest mod - pentru ca defetismul (mentalitatea de neputinciosi) le protejeaza continuarea hegemoniei lor nelegitime. Dar noi credem ca acum totul li se prabuseste pe cap acum. Este extrem de evident faptul ca se zbat in ultimele chinuri, inainte de a se da batuti, iar consecinta va fi impresionanta. Exemplul cel mai graitor al disperarii este: "Guvernul va imprumuta primariile in acest an cu pana la 1,5 miliarde lei, cu bani obtinuti din privatizari, pentru a-si achita obligatiile restante la 31 decembrie 2009 catre furnizorii de servicii si lucrari, acestia urmand sa utilizeze fondurile pentru a-si plati la randul lor datoriile catre stat". Aude cineva, intelege cineva ce spun dragii nostrii, adica hai ca te imprumut, adica eu am bani de fapt, ca tu sa poti plati firmelor noastre, pentru ca e bine sa stim ca marea parte a firmelor contractante sunt acolite puterii, restul au pierit si dupa aceea plateste tu imprumutul, comunitate locala, de unde oi stii, impozitele oricum la noi, la centru vin. Aude cineva, intelege cineva logica magnifica?
Sunt inventate crize, conflicte, pretexte pentru ca dvs sa nu vedeti ce se petrece, pentru a introduce legea martiala, pentru ca drepturile dvs. sa fie suspendate. Cea mai mare stire din acest moment este caderea fractiunii Rockefeller, principalul grup care s-a aflat in spatele stoparii progresului si a finantat falsele campanii de mediu, ascunzand si incetinind accesul la energia libera, ecologica.
Cine este in faliment? Romania sau sistemul bancar mondial ?
Este un joc pentru a ingenunchea o tara, pentru a o aduce in sclavie. Cu ajutorul cozilor de topor se taie padurea. Ba, mai mult vor sa ne arunce intr-o falsa lupta. Lupta cu nevoile firesti (transformate in pacate: foame, sete, sexualitate) este o eroare si o virusare pentru a conduce la esec, neputinta, amortire. Atitudinea de frica fata de o agresiune (reala sau imaginata; fata de o maladie terminala gresit intentionat diagnosticata) este nociva si poate conduce la moarte, fiindca se manifesta principiul consemnat in proverbul "de ce iti este frica nu scapi".
Cand propriul tau copil greseste iubirea neconditionata te ajuta sa ierti, sa intelegi si sa repari mai mult decat prin violenta, ura. Cat de mult trebuie sa le fi grestit poporul roman acestor "guvernabili", de il urasc atat.
In diferite culturi era recomandata indiferenta. In Grecia antica numele criminalilor si al raufacatorilor era sters, dat uitarii si nu se mai pomenea.
Eu recomand indiferenta poporului fata de putere. Puterea actuala este autista. Astfel fara nici o lupta aceasta nu mai continua actiunile la care nu are nici un raspuns (feedback).
Daca ei sunt autisti si noi ar trebui sa fim; avem de construit o tara.
Romania este sacra nu doar prin spiritul locurilor din afara, ci si prin spiritul locurilor din oamenii sai, si prin rolul pe care il au in reconstructia pe alte baze a vietii sociale, economice, politice.