Programul "Locuinte ieftine pentru tineri", demarat de Primaria Constanta, a adunat sute de constanteni, sambata seara, in Piata Farului. Tinerii care si-au depus dosarele, insotiti de rude si amici s-au strans pentru a asista la tragerea la sorti organizata de edilii locali, ce avea drept scop stabilirea ordinii in care vor fi atribuite locuintele care vor fi construite incepand din aceasta toamna. Tragerea la sorti, dupa sistemul Loteriei Nationale, a decis ca prima persoana care va primi un apartament la pret de producator, cu ajutorul Primariei Constanta, sa fie o tanara de 28 ani, Cristina Mihaela Marga, care a depus dosarul cu numarul 2.346.
Emotii si speranta: asta se putea citi pe fetele tinerilor adunati, sambata seara, in jurul scenei amplasate in parcul din zona Far. Cu totii nadajduiau ca numele lor se va regasi pe lista celor trasi la sorti de reprezentantii Loteriei Nationale, veniti special pentru acest eveniment. Programul a inceput insa cu un concert sustinut de trupa "Class", iar intre timp cei prezenti au primit informatii despre proiectul "Locuinte ieftine pentru tineri" si au putut privi macheta noului cartier, montata in parc in urma cu o saptamana. Amfitrioana spectacolului a fost Mihaela Radulescu, care si-a exprimat intentia de a vizita apartamentele in momentul in care vor fi finalizate. In vreme ce Radu Mazare i-a sugerat vedetei ca urmatoarea data cand vine la malul marii sa isi aduca si sotul, "caci m-a certat azi, cand am vorbit cu el la telefon" - a spus razand Mazare, replica Mihaelei Radulescu a venit prompt: "Pai Radule, insoara-te si tu, caci constantenii asta asteapta!".

Raduleasca i-a sugerat lui Mazare sa se insoare

Momentul amuzant a trecut repede insa, caci tinerii asteptau, iar nervii le fusesera destul pusi la incercare. Drept pentru care, numere intre 0 si 9 au fost introduse in urna Loteriei Nationale, iar Mihaela Radulescu a extras primul numar "castigator": 2.346. Odata extras acest numar, restul castigatorilor pana la 1.000 au fost desemnati prin adunarea repetata cu 17 la acesta. "Nu ne-a venit sa credem cand ne-am vazut pe lista. Ne-am uitat o data, si inca o data si am inceput sa tremuram. Ne-am depus dosarul in februarie si am venit special acum de la Bucuresti, pentru ca am sperat sa avem o sansa si iata ca am avut-o", au declarat emotionati, dupa tragerea la sorti, Florian si Georgiana Soare, de 29 si respectiv 27 ani. Ei sunt trecuti, dupa evenimentul de sambata, la pozitia a 12-a. Printre castigatori, pentru garsoniera insa, se numara si familia unei fetite de 13 ani, grav bolnava, pe care consilierii judeteni au ajutat-o cu 32.000 de euro pentru efectuarea operatiei de care avea nevoie. Tragerea la sorti a fost supravegheata de o comisie alcatuita din reprezentanti ai PD-L - consilierul local Doina Basescu, PRM, Arhiepiscopia Tomisului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, prin directorul Petre Dinica si trei reprezentanti ai Loteriei Nationale. Manifestarea organizata de Primaria Constanta nu a fost lipsita de incidente: in timpul tragerii la sorti, organizatorii au descoperit o fetita de 7 ani, care se pierduse de parinti. In alta ordine de idei, primarul Radu Mazare a dat din nou asigurari ca toti cei peste 16.000 de tineri care au depus dosare vor primi o locuinta. De asemenea, Primaria Constanta va distribui, incepand de miercuri, la chioscurile de ziare, odata cu cotidienele locale, printre care si Replica, 20.000 de CD-uri ce vor contine lista celor care s-au clasat pe primele 1.000 de locuri. Celelalte 3.000 de apartamente si garsoniere de cate 60 de metri patrati si respectiv 30 de metri patrati vor fi vandute, potrivit estimarilor, cu 460- 500 euro/mp. Spectacolul s-a incheiat cu un concert sustinut de Loredana Groza.