Darius Valcov a declarat ieri ca Primaria Slatina a depus luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cerere de stramutare a procesului cu fostul viceprimar Gabriel Diaconu. Fostul vice al Slatinei a atacat in contencios administrativ la Tribunalul Olt hotararea de consiliu local prin care a fost inlocuit din functie.
"Primaria a depus cerere de stramutare pe 15 mai la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar ICCJ a emis un certificat in care ne anunta ca pe 15 septembrie va comunica unde si cand se va judeca procesul. Curtea a mai dispus si ca Tribunalul Olt sa nu judece termenul de maine", a declarat ieri Darius Valcov. El a omis si apoi a refuzat sa spuna motivul pentru care primaria a cerut stramutarea procesului.
Pe 21 aprilie, 18 dintre cei 19 consilieri locali ai municipiului Slatina au votat pentru schimbarea din functie a viceprimarului Gabriel Diaconu. Motivul debarcarii sale, expus in sedinta Consiliului Local Slatina de consilieri, a fost ca nu si-a indeplinit atributiile de serviciu si ca a fost incompatibil cu functia publica, deoarece a condus comisiile de licitatie si de receptie prin care firma sa, Romprefabricate, a executat lucrari in subantrepriza pentru AC Ind, contractorul lucrarilor respective.
Gabriel Diaconu a cerut Tribunalului Olt sa anuleze hotararea consiliului local, atacand-o in contencios administrativ. Astazi, la ora 11.00, este programat primul termen al procesului. "Nu cunosc nimic despre stramutarea procesului. Eu ma voi prezenta maine (azi - n.r.) la tribunal", a declarat fostul viceprimar.