Dumitru Nicolae are o mare problema cu "Monitorul de Galati". De fiecare data cind in ziarul nostru sint aratate problemele cu care se confrunta locuitorii orasului, primul cetatean al urbei se scuza aruncind cu acuzatii in reporteri.

Nu o data edilul sef al municipiului a lansat ideea ca ziaristii raspund la comenzi date de anumite grupuri de interese, politice sau de alta natura. Spre exemplu ieri Dumitru Nicolae a criticat materialele semnate de trei redactori ai "Monitorului", despre care a lasat sa se inteleaga ca ar fi incompetenti sau de rea-credinta.

Acest gen de iesiri nu reprezinta tocmai o noutate pentru primul cetatean al orasului. In repetate rinduri primarul i-a criticat in mod public pe ziaristii, indiferent de publicatia de care apartin, care au scris la un moment dat articole ce scoteau in evidenta mai multe nereguli din Primarie sau din oras. Mai mult decit atit, demnitarul nu s-a sfiit sa declare, cu anumite ocazii, ca vinovati pentru faptul ca in oras nu s-au facut prea multe in ultimul timp sint nimeni altii decit ziaristii care au criticat deciziile sale.

Politica e in presa, nu in Primarie

Facem precizarea ca nu ne-am propus ca prin acest articol sa lovim in imaginea primarului. Cu toate acestea trebuie spus ca multe dintre acuzatiile aduse de Dumitru Nicolae ziarului nostru stirnesc zimbete chiar si unui copil. "Am citit in ziar despre un parc pentru copii din Micro 17. In acel articol se arata si o masa de tenis intoarsa cu susul in jos. Va spun eu ca acum o saptamina acea masa nu era asa. Ea a fost intoarsa in mod intentionat ca sa fie filmata mai bine", si-a dat cu parerea ieri edilul sef despre unul dintre articolele aparute in "Monitorul de Galati". In respectivul material se sublinia pericolul pe care il constituie un loc de joaca in care nu s-au mai facut reparatii de ani de zile.

Tot ieri Dumitru Nicolae a tinut sa declare ca articolul "Teren de milioane de euro acordat fara licitatie de Dumitru Nicolae", care a aparut in numarul de luni al cotidianului nostru, nu are nici o legatura cu realitatea. "Ce scriem trebuie sa respecte legea. Nu exista nici o lege care sa interzica asocierea, concesiunea si asa mai departe. Aici trebuie vazut cu mare atentie, pentru ca va veni si o zi a adevarului", a incheiat Dumitru Nicolae.

In final nu putem decit sa-i transmitem primarului ca si noi asteptam cu mare nerabdare momentul adevarului.