Cetatenii din Toplet se pot considera norocosi intrucat observa foarte usor daca primarul munceste sau trage chiulul. De doua saptamani, primaria nu mai are sediu, iar edilul-sef are biroul in aer liber.

Vechea cladire a Primariei Toplet a fost revendicata de un roman stabilit in Germania, caruia instanta i-a dat castig de cauza.
"Inca de anul trecut stiam ca riscam sa ramanem fara sediu. Proprietarul a revendicat casa si a castigat in instanta. Am incercat sa gasim alta cladire, dar nu am reusit, asa ca acum administratia locala si Politia din Toplet sunt sub cerul liber. Era o rusine sa spui ca aceasta cladire veche, o ruina, este un sediu de primarie. Nu am primit nici un ajutor ca sa facem una noua, desi se stia de ceva timp ca imobilul va fi revendicat", a spus primarul comunei Toplet, Ilie Hasca.

"Ca la noi, la nimeni"

Oamenii care au nevoie de un act de la primarie sau de o semnatura fac cale intoarsa de la biroul mobil al edilului, acesta neputand solutiona cererile lor.
"Am venit la domnul primar sa iau un act si mi-a zis ca nu se poate pentru ca are biroul in aer liber. Este de rasul lumii! Ca la noi, la nimeni. Cum sa stea cu toate actele si arhivele localitatii afara?", se intrebau oamenii.
Reprezentantii Primariei Toplet au inceput construirea altui sediu atunci cand au aflat ca instanta ii va da afara, dar lucrarea este departe de a fi finalizata, motiv pentru care gospodarul-sef al localitatii sta de la 8.00 la 16.00 la biroul sau mobil de pe marginea drumului. "Suntem intr-o situatie delicata si penibila. Cine a mai vazut primarie in aer liber? De o saptamana am fost evacuati si stam afara. Am mai dus din acte si din birouri pe la scoala, pe la caminul cultural. Ne vede toata lumea, unii mai si rad de noi, dar asta e. Cand vine caldura, ma bag la umbra, cand o sa ploua, imi voi pune umbrela, iar cand o sa fie frig, ma voi imbraca mai gros", a mai spus edilul din Toplet, Ilie Hasca. Daca unii localnici sunt nedumeriti de situatia creata, altii spun ca este bine ca il pot gasi pe primar oricand au nevoie. "Este foarte bine ca sta afara, asa il putem si noi vedea in fiecare zi. Si ce daca sta afara, ca e cald, e frumos, asa e cel mai bine", a spus o batrana din Toplet. Daca nu se va gasi o rezolvare, functionarii Primariei Toplet vor intra in greva.