Ministrul administratiei si internelor, Traian Igas, a declarat sambata, la Olanesti-Valcea, ca vrea sa inainteze in zilele urmatoare guvernului proiectul de modificare a Legii administratiei publice locale, in urma caruia primarii vor avea atributii asemanatoare cu ale sefilor de CJ.
"In zilele urmatoare, incercam sa inaintam guvernului un proiect de modificare a Legii nr. 215/2001, privind statutul primarului. Dorim sa introducem si pentru primari acelasi sistem pe care il regasim la nivelul presedintilor consiliilor judetene, si anume sa dam posibilitatea primarilor sa conduca sedintele de consiliu local si, in acelasi timp, sa aiba si drept de vot", a spus Igas. Potrivit ministrului, alta propunere se refera la consilierii locali.
"Investirea consilierilor, atat la inceputul mandatului, cat si pe parcursul mandatului, atunci cand se vacanteaza un post, sa fie facuta prin hotarare judecatoreasca, si nu prin votul consilierilor locali", a precizat Igas. Ministrul este de parere ca astfel vor fi evitate blocajele, mai ales in cazurile in care urmeaza sa fie ocupat un post vacantat in randul consilierilor locali. Ministrul Traian Igas, care a participat, sambata, la Olanesti, la o intalnire cu prefectii, a mai declarat ca MAI va propune guvernului si modificari la Legea nr. 340/2004 privind institutia prefectului, printre acestea aflandu-se reintroducerea functiei de secretar general al prefecturii.