Ziare.com informeaza: Senatorul Ion Toma, suspendat din PSD.
Biroul Permanent Judetean al PSD Olt a decis vineri suspendarea senatorului Ion Toma (foto dreapta) din partid, hotararea urmand sa fie inaintata conducerii centrale a partidului impreuna cu propunerea de excludere a acestuia din partid.
Decizia de suspendare a fost luata cu un singur vot impotriva si o abtinere, si a fost confirmata de presedintele organizatiei municipale a PSD Slatina, Marius Oprescu, pentru Eveniment de Olt.
Ion Toma a fost liderul senatorilor PSD si este considerat un apropiat al fostului presedinte al partidului, Mircea Geoana, si el suspendat pentru 6 luni.
Conform presei locale, decizia ar putea avea la baza mai multe considerente. Unele voci spun ca Ion Toma ar fi prea apropiat de PD-L-ul local, altii spun ca ar lucra la o noua constructie politica, ba chiar ar dori sa treaca in tabara UNPR, batand deja palma cu presedintele executiv al formatiunii,Gabriel Oprea.
Decizia finala de excludere apartine conducerii centrale, intrucat Ion Toma este vicepresedinte la nivel national.
Conform Realitatea TV, Ion Toma figureaza printre parlamentarii imbogatiti de afacerile cu statul. Toma a castigat 13,5 milioane euro deruland nu mai putin de 21 de contracte, majoritatea cu primarii oltene conduse de primari PSD, dar si cu Ministerul Educatiei, ANL, Sapard si CJ Olt (presedintia apartinand tot PSD). El detine si 357.424 actiuni la SCADT, cu valoare nominala 178.712 lei.