Presedintia a sesizat CNA cu privire la "Sinteza zilei" de la Antena 3, moderata de Mihai Gadea, pentru ca in emisiune Traian Basescu a fost "atacat, jignit si acuzat pe nedrept de trustul Intact", membrii Consiliului analizand joi reclamatia Administratiei Prezidentiale. Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, i-a acuzat, in sesizare, pe membrii Consiliului ca "au inchis ochii la evidentele derapaje" ale postului.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat in sedinta de joi o plangere de la Administratia Prezidentiala, potrivit careia Presedintia a solicitat Consiliului sa analizeze "nediscriminatoriu" "posibilele cazuri de limbaj injurios, lezare a demnitatii umane, incalcare a principiului informarii corecte a publicului, a principiului pluralismului politic, precum si oricare alte derapaje de la legislatia in domeniul audiovizual".
"In repetate randuri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost atacat, jignit, acuzat pe nedrept de trustul Intact, fara ca dumneavostra sa va exercitati responsabilitatile mandatului primit, de a veghea activ la respectarea legislatiei in vigoare. Ati inchis ochii la evidentele derapaje de la legislatia in audiovizual si la campaniile de presa declansate de trustul Intact la adresa Presedintelui Romaniei. De asemenea, ati inchis ochii la politica editoriala partizana a televiziunii publice (...) In consecinta, suntem nevoiti, domnule presedinte, sa va atragem atentia ca nu va indepliniti responsabilitatile mandatului dumnavoastra. Va solicitam sa luati masuri pentru a stopa aplicarea unor standarde duble in domeniul audiovizual", se arata in adresa Administratiei Prezidentiale, semnata de Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu.