Mircea Geoana, presedintele PSD, si-a exersat abilitatile de psiholog si portretist literar luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate. El a prezentat calitatile si, uneori, defectele unora dintre colegii sai de partid.
Despre Ion Iliescu, Geoana a avut numai cuvinte de lauda, prezentandu-l drept „cel mai experimentat om politic din Romania, creatorul PSD“. Liderul social-democrat a constatat insa ca Iliescu a trecut cu foarte multa dificultate peste congresul din aprilie al partidului.
Potrivit lui Geoana, Adrian Nastase „este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania de 15 ani, un om cu un imens bagaj de experienta politica“.
Acesta ar trece acum printr-o situatie mai dificila, in urma atacurilor foarte puternice ale Puterii, care vrea sa schimbe presedintii celor doua Camere. Geoana crede ca partile mai putin bune ale lui Adrian Nastase s-au manifestat atunci cand a avut tendinta de a conduce prea autoritar si fara consultare cu unii colegi din partid, permitand ca imaginea guvernului sau sa coincida cu cea a PSD.
Dan Ioan Popescu este un bun organizator, dar prea taciturn. „Are calitati exceptionale de organizator, a fost un foarte bun ministru al Economiei, dar este uneori un personaj prea taciturn, ca un fel de urs grizzly care isi protejeaza cu gelozie zona - Organizatia de Bucuresti“, a spus Geoana despre Dan Ioan Popescu.
Despre Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoana a avut numai cuvinte de lauda. „Este un om cu talent pentru politica, una din cele mai combinative minti din politica romaneasca, un talent de negociator deosebit, dar care, din pacate, a preluat uneori, din interes pentru partid, etichete destul de neplacute si o imagine publica care in multe puncte este eronata“, a spus Geoana.
Serban Mihailescu a fost caracterizat de Mircea Geoana ca fiind „un om simpatic si cald, dar care plateste facturi pentru imaginea generala a partidului pentru ca nu a stiut sa faca un pas in lateral atunci cand s-au adunat nori negri“.
In fine, Geoana o vede pe Rodica Stanoiu „putin cam rautacioasa uneori“, desi „este un eminent jurist, o femeie de o inteligenta sclipitoare, foarte eleganta“. (D.P.)