Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut demiterea premierului Emil Boc, a ministrului Apararii, Gabriel Oprea, precum si a ministrului Muncii, Ioan Botis, in urma scandalului privind recalcularea pensiilor militarilor, acuzand ca a fost incalcata legislatia CEDO.
"Este un abuz evident din partea Guvernului si a ministerului Apararii. Primul ministru si ministrul Apararii ar trebui in primul rand sa-si dea demisiasi, in al doilea rand, sa ia masuri cei care ii vor inlocui, sa opreasca aceasta categorica incalcare a legii si un abuz fara precedent impotriva unei categorii sociale. (...) Faptul ca un an de zile, primul ministru, ministrul Apararii, ministrul trecut si cel actual al Muncii i-au mintit pe pensionari implica categoric o raspundere politica si demiterea acestora", a declarat Ponta, in sedinta Biroului Permanent.
Liderul social-democrat a facut astfel referire la faptul ca guvernantii i-au asigurat pe pensionarii militari ca nu le vor scadea veniturile.
Ponta a precizat ca PSD a intocmit punctul de vedere referit la situatia pensiilor militarilor, pe care il va transmite organizatiilor profesionale si care cuprinde inclusiv "spetele din legislatia europeana, de la CEDO, spete castigate de catre cei aflati in aceasta situatie".
In anii care vin, Romania va trebui sa plateasca oricum aceste drepturi, dar le va plati dupa umilirea si aducerea in aceasta stare a pensionarilor militari si le vom plati practic din buzunarul tuturor prin hotararile pe care le va da in mod sigur CEDO", a mai spus liderul PSD.
Premierul Emil Boc a sustinut vineri, la RRA, ca pensiile pana in 3.000 de lei ale militarilor care au vechime completa nu au fost diminuate, insa cele ale unor persoane care nu indeplinesc acest criteriu sunt recalculate potrivit principiului contributivitatii.