Tariceanu ales presedinte al PRL: Am convingerea ca vom reusi sa dam primul presedinte liberal al Romaniei

Calin Popescu Tariceanu a fost ales președintele Partidului Liberal Reformator cu 1147 de voturi "pentru" si 9 "impotriva". Tariceanu, care este si candidat pentru presedintie, si-a manifestat increderea ca PLR va reusi sa dea primul presedinte liberal al Romaniei.
Imediat dupa Congres, noua conducere a PLR s-a intalnit in sedinta. "Am primit un vot de incredere, pe care eu il intrepretez simplu si clar: ne-ati mandatat sa ducem mai departe liberalismul in Romania. Vreau ca aceasta echipa sa reprezinte liberalismul in fata tuturor romanilor. Multi romani au avut 24 de ani incredere in liberalism ca poate sa schimbe Romania in bine, ca poate sa construiasca o societate prospera si mai dreapta. Avem obligatia sa ducem la indeplinire aceste sperante.
In ceea ce ma priveste, votul dvs imi da speranta si incredere ca voi ajunge presedintele Romaniei si voi ajunge sa reprezint toti romanii ca un presedinte care isi intelege misiunea, o misiune dificila, de responsabilitate, care inseamna a realiza o echipa la nivelul societatii, de a aduna energiile in jurul unui proiect care sa ne faca mai mandri ca suntem romani. Cu efortul echipei, cu efortul dumneavoastra, vreau sa contam pe aportul cat mai multor romani. ca modul in care ne vom comporta nu va trebui sa ii dezamageasca pe romani. Sunt convins ca vom reusi sa dam primul presedinte liberal al Romaniei", a declarat presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu.

"In opinia mea exista trei mari piloni pe care trebuie cladit un proiect de tara: cetatenii, statul si societatea. Drepturile, libertatile si bunastarea cetatenilor reprezinta piatra de temelie a oricarei democratii. (...). Din pacate, o mare parte a clasei politice a uitat in ultimii zece ani ca drepturile cetatenilor nu se pot rezuma la dreptul de vot, asigurat in urma deciziilor politice", a sustinut Tariceanu in discursul sau de la debutul celei de a doua zile a Congresului.

Chițoiu, secretar general al PLR

Fostul vicepremier Daniel Cițoiu a facut o miscare tactica la Congresul PLR. El nu a mai candidat pentru una din cele 19 functii de vicepresedinte. A obtinut insa cele mai multe voturi in Biroul Politic Central. Miscarea tactica a fost insa alta. La finalul Congresului, Calin Popescu Tariceanu l-a propus pe Chitoiu secretar general, devenind astfel al doilea om ca importanta in partid.

Cine sunt noii vicepresedinti
De asemenea, au fost alesi si cei 19 vicepresedinti: Daniel Barbu, Catalin Beciu, Radu Boroianu, Steluta Cataniciu, Petru Ehergartner, Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Iliesiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pargaru, Dam Paun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stanisoara, Radu Stroe, Jean Turcan, Ioan Utiu. Radu Stroe, Gratiela Gavrilescu si Andrei Gerea au obtinut cele mai multe voturi.

Sursa: Q Magazin