Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la Realitatea TV, ca el l-a facut parlamentar pe Aurelian Pavelescu, dandu-i un loc eligibil pe liste, si i-a cerut acestuia sa spuna public daca si cand l-a aparat, in calitate de avocat, in dosarul "Flota"
Presedintele a mentionat ca au fost sase avocati "in partid" care au primit delegatie pentru a-l apara "pentru ca li s-a parut important sa-l apere pe Basescu". Seful statului a mentionat ca dosarul "Flota" s-a inchis bine pentru el, pentru ca nu s-au constatat prejudicii si nici nu s-a dovedit ca el ar fi aprobat vanzarea vreunei nave.
"Pavelescu este unul dintre politicienii pe care, desi l-am facut parlamentar, pentru ca nu s-a facut singur, l-am facut parlamentar oferindu-i un loc eligibil, dupa ce a plecat din partid a inceput sa-l critice pe presedinte", a spus Basescu.
El a mentionat ca, astfel, a tinut sa ii dea o replica lui Pavelescu, pentru ca acesta este unul din cei care isi fac campanie pentru locale atacandu-l pe seful statului. Basescu a mai spus ca Pavelescu nu este singurul caruia ii va da replica.