Presedintele Traian Basescu se declara cel mai exigent cenzor al Guvernului Tariceanu. El crede ca noua echipa guvernamentala va reusi sa restabileasca increderea in clasa politica.
Calin Popescu-Tariceanu, premierul desemnat pentru formarea Guvernului, a fost felicitat public ieri de presedintele Traian Basescu pentru ca a reusit sa formeze o echipa echilibrata, cu reprezentarea tuturor cele patru formatiuni politice care si-au asumat raspunderea guvernarii. “Cred ca aceasta echipa guvernamentala are sanse sa restabileasca increderea in oamenii politici, lucru de care avem nevoie“, a declarat Basescu, la Cotroceni, in cadrul unei conferinte de presa. Basescu isi doreste ca echipa propusa de Tariceanu, in cazul in care va primi votul Parlamentului, sa fie primul Guvern care “indreapta Romania spre valorile profunde, majore ale democratiei economice si sociale“.

Ministri performanti

Basescu a remarcat ca in structura echipei prezentate de Tariceanu sunt ministri care au avut performante in activitatea privata. El considera ca acestia au acum “obligatia sa reuseasca pentru tara“. O alta categorie de ministri remarcata de Basescu este cea a unor fosti functionari din administratie, care au dobandit “acea caracteristica a comportamentului functionarilor europeni“ si care vor aduce rigoare echipei guvernamentale. “As remarca cea mai importanta caracteristica a acestei echipe: tineretea. E o echipa care in cea mai mare parte a ei a fost educata si a intrat in viata dupa Revolutia din 1989. Speranta mea in aceasta echipa, ce lasa in urma cutumele, obiceiurile, educatia si naravurile fostei Puteri, e extrem de mare“, a spus Basescu.
Presedintele a mentionat ca noua echipa are obligatia sa-si axeze efortul principal in primele luni de mandat pe realizarea angajamentelor pe care Alianta PNL-PD si le-a luat in campania electorala. El a spus ca, desi il considera pe primul-ministru partenerul sau in atingerea obiectivelor pe care le are Romania, va fi cel mai exigent cenzor al actiunilor guvernamentale.