HotNews: Cum incearca Victor Ponta sa dovedeasca faptul ca nu este implicat in actiunea Parlamentului de suspendare a presedintelui

Premierul Victor Ponta si-a stabilit pentru astazi, incepand cu ora 10:00, o intalnire de lunga durata cu reprezentantii mediului de afaceri. In acelasi timp, la Parlament este citita cererea de suspendare a presedintelui. Prin discursul sau, Ponta a incercat sa le transmita oamenilor de afaceri mesajul ca se detaseaza complet de ceea ce se intampla in Parlament.
"Vreau sa va spun ca in acest moment nu ma aflu in Parlament, ci intr-o dezbatere publica (...)Ieri, cand tensiunea politica era la cote serioase, am stat trei ore incercand sa indreptam legislatia (n.red. privind taxa clawback) gresita din trecuta. Alaltaieri am petrecut tot 3 ore pentru a incerca sa gasim o solutie pentru fondurile europene", a spus Ponta. Intalnirea a fost organizata la Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Presedintele Camerei, Mihail Vlasov, a profitat de ocazie pentru a-i transmite premierului ca dupa parerea lui "se intampla atat de multe lucruri minunate zilele acestea..."
Pentru a intari faptul ca nu este deloc implicat in ceea ce se intampla in Parlament, Ponta a mai spus ca intalnirea are loc pentru a gasi solutii in vederea sprijinirii mediului de afaceri in crearea de locuri de munca, chiar si in acest context in care "zgomotul politic pare sa acopere lucrurile de substanta"."Toate aceste lucrurile vi le spun ca sa va arat ca nu v-am chemat sa facem o poza a Guvernului cu mediul de afaceri", a spus Ponta.
"Evident ca zgomotul si caldura politica intotdeauna par sa acopere lucrurile de substanta. Acum, dupa cum puteti constata, nu ma aflu in Parlamentul Romaniei pentru o dezbatere politica, ci ma aflu alaturi de dumneavoastra pentru ca simt ca in acest moment de batalie politica e esential sa pastram un echilibru economic (...) Preocuparea numarul 1 in acest moment a Guvernului nu e batalia politica, ci este in primul rand cum sa facem sa va convingem sa pastrati locurile de munca actuale, cum putem sa va sprijinim sa creati locuri de munca.", a spus Ponta.
"Noi nu plecam in concediu, ci suntem aici si suntem gata sa va sprijinim", a adaugat premierul. La intalnirea cu Victor Ponta participa cateva zeci de reprezentanti ai mediului de afaceri.