Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut vineri ministrului Afacerilor Externe, Razvan Ungureanu, in cadrul unei intalniri la Guvern, sa-si prezinte demisia, pentru ca nu a informat Guvernul si pe seful Executivului in legatura cu retinerea celor doi cetateni romani in Irak. Ministrul de Externe a fost de acord, asumandu-si faptul ca MAE a procedat gresit.
"Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a avut astazi o discutie cu ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, in cadrul careia i-a solicitat sa-si dea demisia, pentru ca nu a informat Guvernul si pe seful Executivului in legatura cu retinerea celor doi cetateni romani in Irak. Ministrul de Externe a fost de acord, asumandu-si faptul ca MAE a procedat gresit.
Prim-ministrul considera ca este in sarcina Guvernului sa apere interesele cetatenilor sai, oriunde s-ar afla acestia. Ministerul de Externe avea obligatia sa informeze Guvernul si pe prim-ministru in legatura cu situatia celor doi romani imediat ce a aflat de retinerea lor. Intrucat acest lucru nu s-a intamplat, prim-ministrul nu a putut dispune la timp masurile ce se impun pentru ca cetatenii romani sa fie eliberati mai repede, lucru care a dus la prelungirea detentiei lor.
Prim-ministrul a aflat din presa atat despre retinerea, cat si despre eliberarea celor doi cetateni romani retinuti in Irak", se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat vineri pentru Mediafax ca, dupa demisia ministrului de Externe Razvan Ungureanu, asteapta acelasi gest de onoare si din partea directorului SIE, Claudiu Saftoiu. El a precizat ca il asteapta in continuare pe directorul SIE pentru a da explicatii in Parlament in cazul celor doi romani retinuti in Irak.