Nicolae Giugea le-a cerut reprezentantilor CEZ sa stea de vorba cu primarii care au facturi restante la energia electrica, pentru a gasi o solutie de compromis.
Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a intervenit in asaltul declansat de CEZ impotriva primariilor din judet cu restante mari la plata energiei electrice. Giugea si-a propus sa devina un fel de mediator intre cele doua parti, dupa ce ambele i-au cerut ajutorul in rezolvarea situatiei. "Cei de la CEZ au venit la mine sa-i ajut sa recupereze banii de la unele primarii cu datorii, dar le-am transmis sa ne intalnim mai des, pentru a exista o punte de legatura intre cele doua institutii, in speta CEZ si Prefectura Dolj. O sa vedem ce prevede legea si cred ca o sa gasim o solutie pentru problema cu primariile rau-platnice din judet", a spus Nicolae Giugea. Prefectul s-a declarat insa nemultumit de activitatea desfasurata la nivelul Doljului de catre compania de distributie a energiei electrice si a cerut o intalnire cu reprezentantii acesteia, dar si un plan al investitiilor derulate de CEZ in Dolj. "O sa avem o intalnire cu reprezentantii CEZ. Am asteptat asa de mult sa vina la Craiova pentru ca am crezut ca o sa aiba alta versiune, o viziune noua in serviciile catre populatie. Dar nu sunt multumit de activitatea lor si de relatiile cu cetatenii si cu autoritatile locale. I-am intrebat ce program de investitii realizeaza ei la nivelul Doljului, pentru ca am vazut ca sunt o companie importanta tinand cont de productivitate. Vreau sa-l vad si eu si sa-l analizam impreuna. Am invitat un reprezentant CEZ si la Colegiului Prefectural, pentru a sta de vorba cu primarii din judet", a mai spus Giugea.

Primarii bransate ilegal

In Dolj, ar exista destule primarii cu datorii catre CEZ. Una dintre ele, dezvaluita de prefect, este cea de la Sadova, care are si conturile blocate din aceasta cauza. Aici se pare ca ar fi vorba si de o bransare ilegala la reteaua electrica. "Si la Giurgita am inteles ca ar fi probleme, pentru ca primaria de acolo nu ar avea deschisa partida de curent, ea luand energie electrica de la posta, contra cost, evident. O sa vedem cum rezolvam toate aceste probleme. Oricum, din partea prefecturii si a autoritatilor va exista toleranta zero pentru cei bransati ilegal, pentru ca aici este vorba de furt, indiferent de numele celui care fura curent", a mentionat Nicolae Giugea. Compania care distribuie energia electrica a anuntat ca va da curs invitatiei prefectului de Dolj, pentru a raspunde punctual primariilor cu probleme. "CEZ are, in mod constant, intalniri cu autoritatile locale si judetene pentru derularea activitatii in cele mai bune conditii pentru clientii si consumatorii sai. Ca expresie a acestui obiectiv CEZ, am acceptat invitatia domnului prefect de a participa la urmatoarea sedinta a Colegiului Prefectural, unde vom avea ocazia sa raspundem situatiilor punctuale ridicate de participanti", este raspunsul oferit de CEZ Romania.