Primarii localitatilor din judetul Gorj care si-au facut un obicei din a nu participa la sedintele organizate de prefectura risca sa fie amendati, dupa ce prefectul Liviu Andrei a declarat ca isi va pune juristii sa caute calea legala de sanctionare a edililor.

La Prefectura Gorj a fost organizata ieri o intalnire de lucru cu primarii din judet, in cadrul careia edilii prezenti au fost "certati" de prefectul Liviu Andrei. Acesta este suparat pentru ca, din cauza primarilor si a angajatilor din primarii care nu isi fac treaba, a fost dat drept exemplu negativ de guvern. Primarii celor 70 de localitati din judet trebuia sa trimita pana la sfarsitul lunii aprilie datele cu privire la nomenclatura stradala si numerele administrative, dar pana vineri, 21 mai, foarte putine primarii comunicasera la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Gorj planul de situatie (ortofotoplanul) pe care sunt materializate forma, denumirea strazilor si numarul administrativ pentru fiecare constructie in parte privind organizarea Recensamantului Populatiei si al Locuintelor din Romania in anul 2011. "Am fost dat exemplu negativ de guvern pentru prima data de cand sunt prefect si am fost dat din cauza ca nu am primit din teritoriu datele pe care trebuia sa le transmit la Bucuresti. Este inadmisibil sa participati la o videoconferinta cu primul-ministru si sa nu transmiti datele solicitate. Termenul era 30 aprilie si noi suntem pe 25 mai si suntem in imposibilitatea de a transmite datele la Bucuresti", a declarat prefectul Liviu Andrei.

23 de absenti

Nemultumit de faptul ca edilii nu au transmis datele cerute si ca din 70 de primarii, 23 nu si-au trimis nici un reprezentant, Liviu Andrei a declarat ca va cauta solutii legale pentru ca absentii sa fie sanctionati. "Am avut 23 de absenti. Adica 23 de primarii din Gorj nu si-au trimis nici un reprezentant. O sa dau situatia la Departamentul juridic si o sa le spun ca caute calea legala prin care acesti absenti sa fie sanctionati. Nu se mai poate! Sunt primari pe care nu i-am prea vazut la sedinte. Unii practica starea de indiferenta si nu este bine. Trebuie sa avem o relatie de colaborare", a mai spus prefectul Liviu Andrei.