Florin Stancu nu si-a intrat bine in paine, ca trebuie sa fie nu doar prefect, ci sa faca si treaba celor doi subprefecti pe care ar trebui sa-i aiba. Pentru a face fata, el ar vrea sa-si aduca la prefectura fosta secretara de la Protectia Copilului. Ieri a fost prima zi de serviciu a noului prefect de Dolj, tanarul de 33 de ani Florin Stancu. Deocamdata, fostul director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului incearca sa-si formeze echipa din fruntea prefecturii, care va fi compusa din cinci membri: un director de cabinet, doi consilieri, un consultant si un secretar de cancelarie. Stancu sustine ca va completa cu personal toate cele cinci posturi. "Echipa va fi finalizata saptamana viitoare si o sa fie completa, intrucat Doljul e un judet mare, cu multe probleme, mai ales acum, intr-o perioada de criza", a spus noul prefect, tinand insa sub tacere numele celor cinci. Aproape certa este insa numirea in postul de secretar de cancelarie (denumire pompoasa pentru persoana care va raspunde la telefoane si va face cafele) a fostei sale secretare de la Protectia Copilului, informatie pe care prefectul nu a infirmat-o. Schimbari de metodologie Prefectul Stancu a avut ieri si o intalnire cu subalternii. "Am avut o discutie de prezentare cu tot personalul, le-am spus oamenilor care este modul meu de lucru, anume faptul ca sunt o persoana ce respecta ierarhiile si careia ii place sa lucreze dupa reguli clare", a precizat reprezentantul guvernului in judet. Considerat de unii tipicar, iar de altii foarte organizat, noul prefect e decis sa faca schimbari in regulamentul de organizare si functionare si in cel de ordine interioara al institutiei, pentru crearea si aplicarea unor metodologii de lucru precise. "Ma intereseaza o crestere a operativitatii. Vreau ca fiecare om sa stie ce are de facut, nu sa se aplice in continuare sistemul in care seful trebuie intrebat de fiecare data, pentru ca le stie pe toate, iar angajatii sa nu stie nimic", a spus Stancu.Valvele lui Ciobotea incurca numirea subprefectilor Potrivit legii, prefectul de Dolj - numit de PSD - ar trebui sa fie secondat de doi subprefecti, propusi de prefect si numiti de guvern, insa protocolul de guvernare arata ca subprefectii trebuie sa fie de la celalalt partid decat cel care a propus prefectul. Prin urmare, PD-L Dolj ar trebui sa-i propuna prefectului cei doi subprefecti, numai ca decizia nu a fost luata pana in prezent. Potrivit unor surse din PD-L, cele mai mari sanse pentru ocuparea posturilor de subprefect le au fostii candidati care n-au prins un fotoliu de deputat sau senator la alegerile generale: Stefan Stoica, Nicolae Giugea, Ileana Serban, Cornel Popa, Eugen Georgescu, Ionel Pana ori Diana Busoi.
De fapt, cel putin pe hartie, Doljul are un subprefect - pe Ionel Ciobotea. Acesta este insa de mult timp in concediu medical. Chiar ieri, Ciobotea a trecut pe la prefectura pentru a-i prezenta noului sau sef certificatul medical, precizand ca va trebui sa faca o operatie pe cord, pentru ca ar avea "valvele calcifiate". Fiind in concediu medical, Ciobotea nu poate fi schimbat, blocand totodata numirea altor subprefecti.Demisie din PSD 
Florin Stancu a facut public ieri faptul ca nu mai este membru al PSD, dandu-si demisia din partid pe 28 ianuarie, cu o zi inaintea numirii sale ca prefect.