Vicepresedintele democrat Cezar Preda a declarat vineri ca Partidul Democrat Liberal va fi unul prezidential, spunand ca este vorba despre "o obligatie morala intrucat presedintele are un program si a castigat impreuna cu PD alegerile in 2004".
Cezar Preda a adaugat ca PD "este obligat sa faca acest lucru", intrucat "presedintele are un program si a castigat impreuna cu PD alegerile in 2004".
"'Noi nu facem un partid pentru Traian Basescu, pentru persoana lui Traian Basescu, noi facem un partid pentru programul presedintelui Traian Basescu. In 2004, am mers la oameni tinandu-ne de mana si le-am promis acest lucru, de mana si cu Theodor Stolojan si cu Valeriu Stoica si cu Gheorghe Flutur, alaturi de Boc, Videanu, Blaga, eu sau alti lideri ai PD", a declarat vicepresedintele PD.
Preda a mai spus ca multi nu stiu ce inseamna partid prezidential. "Daca asa credem noi ca se numeste interesul nostru prezidential, programul presedintelui, atunci, da, suntem si vom fi partid prezidential si vom sustine programul cu care s-a angajat Traian Basescu pana la capat", a spus el.