Premierul Victor Ponta a declarat ca cei care trebuie sa transeze conflictul care devine un blocaj intre institutiile statului sunt romanii, care vor trebui sa decida daca vor sa mearga in continuare cu noi lideri politici sau cu presedintele, sugerand, potrivit agentiei NewsIn, inceperea suspendarii lui Traian Basescu.
"Singurii care pot decide sunt cetatenii Romaniei daca vor sa mearga in continuare cu un Parlament, un Guvern si niste noi lideri politici care gandesc spre viitor sau daca vor sa dea din nou legitimitatea pe care i-au retras-o unui presedinte si celor cinci judecatori de la CCR, care ii indeplinesc ordinele politice", a spus Ponta.
El a refuzat sa anunte explicit demararea procedurilor de suspendare, dar a indicat repetat ca aceasta se contureaza a fi solutia.
"Cred ca presedintele va intelege abuzul", a completat social-democratul, aratandu-se convins ca Traian Basescu nu va merge la Bruxelles, pana la urma.
Curtea Constitutionala a decis, azi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, primului-ministru.