DeCe News: Ponta ii taie din aripi lui Basescu

Victor Ponta a declarat ca este decis sa taie din bugetul Administratiei Prezidentiale pentru 2013, iar in ceea ce priveste parlamentul sa pastreze aceeasi suma, chiar daca numarul demnitarilor creste dupa alegerile de ieri.
"Si la Administratia Prezidentiala vom face reduceri. Faptul ca ditamai avionul sta pe pista cate trei zile sa se plimbe presedintele la Bruxelles, la Consiliul European... Am fost si eu la Bruxelles si am mers cu avionul de linie. Am vazut si alti sefi de guvern, in general tarile au un avion. La noi se inchiriaza de la Tarom ditamai avionul pentru presedinte si cativa din jurul lui. Incercam sa fim mai inchisi la buzunar", a spus Ponta la RTV.
Liderul PSD a fost ironic si in legatura cu achizitia de bilete de avion pentru consilierii prezidentiali. "Domnul Funeriu merge toata ziua la PDL. Nu cred ca trebuie sa mearga cu business class cand duce dosarul meu la FAZ. Sau alti consilieri care scriu pe Facebook", a comentat Ponta.
Potrivit primului-ministru, si "Camera Deputatilor si Senatul vor trebui sa se gospodareasca exact cu aceiasi bani". "Parlamentarii vor avea salarii sau sume forfetare mai mici. Bugetul pe 2013 va fi identic cu cel din 2012", a adaugat el.