Liderul junilor pesedisti, Victor Ponta, a trecut cu arme si bagaje de partea lui Adrian Nastase, dupa ce l-a criticat de cateva ori pe acesta, reprosandu-i ca nu vrea sa aiba contracandidati la postul de presedinte executiv al PSD. Ponta a declarat la Suceava ca il va vota pe Nastase, indiferent la ce functie va candida acesta in cadrul PSD.

“Votul meu, al lui Victor Ponta personal, va fi pentru Adrian Nastase, indiferent la ce functie candideaza“, a spus sambata liderul TSD. El a precizat ca votul organizatiei de tineret si al tinerilor “va fi numai pentru acela care le acorda o sansa in partid“. Ponta a spus ca motivul votului sau este subiectiv, intrucat Adrian Nastase l-a adus in partid. “Eu, Victor Ponta, nu pot sa votez contra lui, dar eu cred ca Adrian Nastase nu are nevoie numai de votul meu. Cred ca, daca va candida, are nevoie de votul tinerilor. Pentru asta trebuie sa reia un dialog cu tinerii si sa-i asigure ca se bazeaza pe ei in continuare“, a spus presedintele TSD.

Indemn la competitie

Marti, Victor Ponta ii sugera lui Nastase sa nu-i mai indemne pe alti membri ai partidului sa candideze pentru alte functii in afara celei de presedinte executiv, el apreciind ca Nastase trebuie sa participe la competitie daca vrea sa aiba o functie. Solicitat sa precizeze daca nu crede ca Nastase se va simti incoltit, avand in vedere ca si Sorin Oprescu afirmase ca vrea sa candideze pentru functia de presedinte executiv, iar Antonie Iorgovan declarase ca va candida pentru orice functie va opta si actualul lider PSD, Ponta a raspuns: “Nu stiu daca se simte incoltit, eu cred ca trebuie sa participe la competitie daca vrea sa aiba o functie“. In replica la afirmatiile lui Ponta, Adrian Nastase aprecia marti ca acesta ar face bine “sa-si vada de treaba lui“.

Fara vechime

Pe de alta parte, presedintele TSD a declarat ca nu sustine criteriul vechimii de mai multi ani in partid pentru a putea candida la o functie de conducere.
El considera ca nu trebuie sa existe limite care sa impiedice oamenii sa candideze si apreciaza ca vechimea de un an este suficienta pentru a avea dreptul de a accede intr-o functie la varful partidului. “Sunt impotriva propunerilor de vechime, in primul rand pentru ca s-ar mai crea un conflict artificial in partid. Apoi, pentru ca, practic, s-a dovedit ca oameni care au venit de putin timp au obtinut voturi multe si au fost performanti politic, iar altii care stau de zece ani conduc organizatii si de zece ani pierd alegeri“, a spus el.
Ponta a mai spus ca va candida pentru functia de secretar general al partidului, indiferent de cine s-ar mai putea inscrie in cursa.