Liderul tinerilor PSD, Victor Ponta, s-a lansat ieri in critici la adresa sefului sau de la partid, Adrian Nastase, afirmand ca decizia PSD de a se alia cu PUR in alegerile generale a fost “o greseala“, fiind luata de un grup restrans de doi-trei lideri ai partidului.
Ponta nu a iertat nici greseala facuta intre cele doua tururi de scrutin, cand PSD a lansat ipoteza formarii unui guvern impreuna cu UDMR, pentru ca Nastase sa obtina voturile maghiarilor in turul doi. “Am platit cu totii pretul lipsei de decizie in momentele importante. Sa nu ne mai plangem acum de mila. Trebuie sa luam masuri pentru ca la viitoarele alegeri, indiferent daca vor fi anticipate sau la termen, sa nu se mai intample asa ceva“, a afirmat Ponta.
El a adaugat ca o alta greseala a fost si nerespectarea rezultatului alegerilor preliminare din PSD in stabilirea listei de candidati pentru Parlament. Ponta, aflat in plina campanie electorala pe linie de partid, nu a ezitat sa-i numeasca pe liderii care au luat deciziile gresite: Adrian Nastase, Octav Cozmanca, Dan Nica si Mircea Geoana.

Declaratii de campanie

Victor Ponta nu s-a oprit insa aici. El si-a continuat tirul impotriva lui Nastase, spunand ca nu-si putea alege un moment mai prost sa mearga la vanatoare, tinand cont de declaratiile facute inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, cand spunea ca nu va mai vana foarte curand.
“Eu sunt un adversar hotarat al vanatorii, iar prezenta presedintelui Nastase la acea vanatoare nu se putea sa cada intr-un moment mai prost. Eu nu as fi participat“, a precizat Ponta. Victor Ponta sustine ca evenimentul organizat de Ion Tiriac pe domeniul de la Balc s-a reflectat negativ asupra imaginii lui Adrian Nastase si a PSD, intr-un moment in care prioritara este reformarea partidului, si nu dezbaterea publica a participarii liderului PSD la o partida de vanatoare.
In final, ca sa fie limpede pentru toata lumea ca se situeaza pe pozitii contrare sefului sau, Ponta a spus ca va propune grupului parlamentar al PSD din Camera sa nu voteze Ordonanta Rafo, emisa de Cabinetul Tariceanu. Cu numai o zi inainte, Nastase anuntase ca nu mai este asa de sigur ca va vota impotriva ordonantei amintite.