Elenei Udrea i-a fost repartizat primul pitic: Sebastian Lazaroiu
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Sebastian Lazaroiu are legatura cu "viitoarea constructie gandita la Cotroceni" privind aparitia unei formatiuni in jurul Elenei Udrea, asa numita Alba ca Zapada.
"Lazaroiu e primul pitic dintre cei care vor sta alaturi de Alba ca Zapada, Elena Udrea, in viitoarea constructie gandita la Cotroceni", a declarat Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele PSD a adaugat ca, daca aceasta constructie nu se va mai realiza, atunci Lazaroiu va ramane "pe post de Mutulica".
"Daca aceasta constructie nu se va face, Lazaroiu va ramane pe post de Mutulica", a declarat Ponta.
Liderul PSD considera ca Sebastian Lazaroiu a fost eliberat din functie dupa modul in care s-a comportat. "S-a comportat ca o sluga si a fost dat afara ca o sluga", a sustinut Ponta.
Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Sebastian Lazaroiu, raporturile de munca ale acestuia cu Administratia Prezidentiala urmand sa inceteze, incepand cu data de 1 mai, prin acordul partilor, potrivit unui comunicat al Presedintiei.
Sebastian Lazaroiu a precizat, intr-o declaratie remisa joi MEDIAFAX, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale. "Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", a mentionat el.
Lazaroiu afirma, intr-un editorial publicat de Q-magazine in decembrie 2010, ca partidele "vor fi foarte prudente sa promita marea cu sarea" in 2012, an electoral in care conceptul-cheie va fi "Alba-ca-Zapada" - o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala.
"Alba-ca-Zapada" va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii il inteleg ca pe o noua formatiune politica, altii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-as intelege mai degraba ca pe o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala. Esecul marilor agregate, fie ca vorbim despre state, banci sau corporatii, are consecinte dramatice asupra democratiei elective. Sobrietatea, cumpatarea si competitia onesta vor domina populismul, clientelismul lenes si risipa vesela din administratie. Societatea a intrat deja in alerta. Si isi va gasi propriile forme de veghe", sustinea Lazaroiu.

Ponta: Nu cred ca Boc sau Udrea au curaj sa mearga pe strada, fiindca ii huiduie lumea
Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat vineri, in fata alegatorilor din comuna prahoveana Scorteni, ca se indoieste ca premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, "au curaj sa mearga pe strada, fiindca le-ar fi teama ca ii huiduie lumea".
Aflat, vineri, in localitatea Scorteni, comuna in care pe 1 mai vor fi alegeri locale partiale pentru functia de primar, presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, in fata catorva zeci de localnici, ca in opinia sa, premierul Emil Boc si ministrul Elena Udrea nu au curaj sa mearga pe strada, in mijlocul oamenilor, fiindca ar fi huiduiti de catre acestia.
In discutiile cu alegatorii din Scorteni, liderul social-democrat a mai spus ca "un candidat betiv" este bun pentru functia de sef al statului.
"Nu stiu daca acel candidat este betiv. Daca e betiv, e bun de presedintele Romaniei. Daca are si o iubita blonda, inseamna ca e si mai bun", a spus Ponta.
El si-a exprimat sustinerea fata de candidatul USL la Primaria Scorteni, Iulian Barbu, care este presedintele filialei PNL din localitate si care este sustinut pentru functia de primar de catre cele trei formatiuni politice care compun USL.
Functia de primar al comunei prahovene Scorteni este neocupata din vara anului 2010, cand fostul edil Gheorghe Bazga a fost suspendat din cauza ca a fost condamnat definitiv si irevocabil la sase luni de inchisoare fara executarea pedepsei pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei.