ImpactNews informeaza: Ponta spune nu unei colaborari cu Blaga. Udrea e nimic fara Basescu.
PSD nu vede posibila nici o forma de colaborare intre USL si un PDL, chiar condus de Vasile Blaga, a declarat duminica seara liderul social-democrat, Victor Ponta confruntat cu declaratiile de dragoste lansate de partizanii secretarului general al PDL spre liberali. Ponta nu a uita-o nici pe cea care l-a botezat drept un "Frankfurt politic", apreciind ca Elena Udrea este "zero in politica si exista doar prin asociarea cu Traian Basescu".
"Sa fie clara opinia mea pe tema asta. Nu vad posibila niciun fel de colaborare intre USL si un PDL condus de Vasile Blaga. Dar vad posibila, si mi se pare normala, o relatie intre un USL aflat in opozitie si un PDL la putere cu Blaga sau un USL aflat la putere si un PDL condus de Blaga. Oamenii din jurul lui Blaga sunt oameni politici normali, cu bune, cu rele. In partea cealalta nu sunt oameni politici, ci un grup de interese ilegitim", a declarat Ponta, in cadrul unei emisiuni la Realitatea tv.
Vicepresedintele PDL Cezar Preda declarase vineri, ca unitatea USL tine de mentinerea lui Emil Boc ca presedinte al PDL. Daca Vasile Blaga va ajunge presedinte al partidului, USL va avea o mare problema intrucat multi liberali doresc o alianta de dreapta, si nu una de stanga.
In schimb, Ponta nu a avut cuvinte mai blande la adresa ministrului Elena Udrea.
"Doamna Udrea este puternica doar prin asocierea cu Traian Basescu. Altfel, este zero, zero politic. Nu a dovedit niciodata nimic", a spus liderul PSD.
In alta ordine de idei, Ponta vede deja componenta viitorului guvern al USL. "Ministrul Muncii cred ca doamna Campeanu ar fi un ministru foarte bun. Ministru de Interne, avem mai multi colegi, ar fi Dragnea, la Justitie ar putea fi Sova" a apreciat liderul PSD.