Intalnirea conducerii Partidului Social Democrat cu tinerii, cu varsta sub 35 de ani, care au accesat formularele de inscriere on-line in PSD, in prima luna a campaniei "Inscrie-te acum in PSD", sta sub sloganul "Batalia abia incepe".
Prezentarea celor aproximativ 3000 de inscrisi, cel mai tanar avand 18 ani, iar cel mai in varsta 71 de ani, media de varsta fiind de 30 de ani, se face printr-un film care incearca sa transmita opiniei publice mesajul ca innoirea clasei politice nu este doar un obiectiv politic, ci un fapt real la Partidul Social Democrat.
Majoritatea celor care s-au inscris sunt studenti, urmati de ingineri si economisti. Peste doua treimi au studii superioare, iar barbatii sunt de doua ori mai numerosi decat femeile. Noii membri primesc de la presedintele Victor Ponta cardurile de militant PSD.
In luna februarie a demarat campania "Inscrie-te acum in PSD" cu un prim bilant la doua luni, de 3000 de aspiranti, care, matematic vorbind, inseamna de 10 ori mai mult decat va numara viitorul parlament.
Evenimentul se desfasoara duminica, pe 2 mai, incepand cu ora 11:00, in curtea sediului central al PSD, din Sos. Kiseleff nr.10. La eveniment sunt asteptati, pe langa conducerea partidului, tinerii care si-au manifestat dorinta de a se inscrie in partid, tineri parlamentari si europarlamentari, alesi locali.
De asemenea, este asteptata si Petroula Nteledimou - presedinte Ecosy. De la ora 13:45 se pleaca intr-un mars catre Palatul Parlamentului pe traseul: Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Piata Natiunilor Unite, Piata Constitutiei, Palatul Parlamentului.
PSD este singurul partid care a pregatit tineri pentru administratia publica locala si centrala si in acelasi timp a promovat in ultimii ani oameni politici sub 35 de ani in structurile politice centrale si locale.
Spre deosebire de alte partide, PSD are in mod concret deschidere fata de tineri, dovada cea mai concludenta fiind avalansa de inscrieri on-line, chiar din prima zi a campaniei "Inscrie-te acum in PSD".