Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", filiala Dolj, a anuntat ieri declansarea unor miscari de protest, politistii doljeni fiind nemultumiti de faptul ca trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a-si plati chiriile, dar si pentru ca au ramas fara bani pentru echipament si primele de vacanta. Vicepresedintele gruparii sindicale Dolj, Ion Ciciu, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca peste 600 de politisti vor protesta maine, in Piata "Mihai Viteazul" din Craiova. Mitingul va incepe la ora 10.00 si va dura doua ore. "Asteptam la acest miting de protest peste 600 de politisti din Dolj si din celelalte judete ale Olteniei, membrii fiind arondati la sindicatul nostru de la Dolj. Speram sa fie cat mai multi si sa nu ni se mai puna piedici ca in trecut, cand se organizau razii, actiuni si evaluari numai pentru a nu ajunge la proteste", a explicat Ion Ciciu. Acesta a mai precizat ca politistii, mai ales cei de la posturile rurale, din cauza bugetului foarte mic alocat in acest an, sunt nevoiti sa ceara coli de scris sau combustibil la primariile din localitate pentru a putea sa-si faca treaba.
"Trecem la proteste pentru ca nu suntem de acord ca, incepand din aceasta luna, ni s-au taiat primele de vacanta, compensatiile de chirie si norma de echipament. De asemenea, am inteles ca vor scadea veniturile salariale cu 20 la suta", a mai spus Ion Ciciu.
Ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, a anuntat ca angajatii ministerului care lucreaza in alte localitati decat cele unde au locuinta vor fi transferati in orasele de domiciliu, pentru a nu se mai plati chiriile. Reprezentantii IPJ Dolj au precizat ca, in prezent, sunt analizate rapoartele intocmite de politistii care vor sa se mute in localitatile de domiciliu, acestea fiind aprobate in masura in care mutarea politistilor nu va afecta viteza de reactie a institutiei.