Actiunile demarate in vara de Politia Locala Craiova, care vizau constructiile ilegale de pe domeniul public, au incetat subit
Unii locatari din Craiovita Noua, din perimetrul format de cele sapte scari ale blocului 169, invoca faptul ca in spatele acestor imobile "unii vecini si-au cam facut de cap". Locatarii sunt nemultumiti ca in aceasta zona "unii si-au construit balcoane, cu sau fara autorizatii, cam cat tine apartamentul, altii si-au facut gradini pe care le tin inchise si unde depoziteaza tot felul de fierotenii si vechituri sau si-au construit garaje".
Oamenii intreaba si ce s-a ales din campaniile demarate de Politia Locala, care vizau tocmai constructiile considerate ilegale si care urma sa fie demolate. "Parca incepuse o campanie de depistare si tragere la raspundere a celor care au pus stapanire abuziv pe domeniul public, dar parca dintr-o data s-a sfarsit si nu s-a mai pomenit de ea. Aici n-a ajuns niciodata un control de la primarie, de parca acest loc n-ar exista pe harta Craiovei", se arata in nemultumirile facute public de unii locatari ai blocului 169 din Craiovita Noua.
Politia Locala a notificat si atat

Operatiuni gen "Balconiada" erau in vara la ordinea zilei in randul angajatilor de la Politia Locala si Disciplina in Constructii, aflati in subordinea primariei. In urma deselor controale efectuate de acestia in teren a "plouat" cu notificari prin care proprietarii balcoanelor construite ilegal pe domeniul public erau instiintati ca trebuie sa-si dea singuri jos extinderile care nu respecta aliniamentul, in caz contrar urmand sa fie amendati si "demolati". "Am urmat calea legala, i-am notificat pe cei care s-au extins ilegal cu aceste balcoane, am obtinut dispozitia primarului pentru demolarea lor, dispozitie pe care in cateva zile o aducem la cunostinta fiecarui proprietar. Dupa care, daca nu au eliberat singuri spatiul ocupat abuziv, se trece la daramarea constructiei, iar detinatorul va fi amendat", sustinea, la inceputul lunii august, Octavian Mateescu, directorul Politiei Locale Craiova. Intre timp, actiunile de acest gen s-au rarit de la luna la luna, iar cei vizati au putut respira usurati.
O situatie de acest gen se regaseste si in perimetrul format de blocurile 169, unde gradinile larg imprejmuite de unii locatari, baracile vechi si unele balcoane extinse la maximum fac parte din peisajul zonei. "Am facut si noi gradinile asa cum ne-am priceput pentru a fi la nivel cu celelalte existente de cand s-au construit blocurile. Pe unele le-a imprejmuit primaria, pe unele noi, dar pana acum nu ne-a zis nimeni nimic. Daca vor sa vina de la primarie sa faca parcare aici, de exemplu, nu e problema. Asta este gradina mea, dar, daca trebuie, o demolez. Sa vina sa taie si pomii si sa amenajeze cum vor ei", a spus unul dintre locatarii blocului 169 C. Spusele acestuia au fost confirmate chiar de seful Politiei Locale. "Nu am trecut pe acolo sa vedem despre ce e vorba, dar vom merge", a precizat Octavian Mateescu.

Garajele problema, intrate in legalitate

Operatiunile demarate vara trecuta de Politia Locala vizau si garajele construite ilegal. Multi proprietari s-au ales atunci cu notificari, iar unii, de frica amenzilor, chiar si-au dat jos garajele. Intre timp, actiunile politistilor locali si-au pierdut elanul, iar lucrurile au ramas ca la inceput.
"In urma cu cateva luni, reprezentanti ai primariei au pus instiintari pe garajele ilegale, iar proprietarii, de frica amenzilor, le-au dat jos. Acum, dupa ce s-au mai linistit apele, au inceput sa le reconstruiasca", ne-a sesizat un craiovean care locuieste pe strada Fagaras, din cartierul George Enescu.
"Cu garajele de pe strada Fagaras nu exista probleme, pentru ca ele nu se afla pe domeniul public. In ceea ce priveste proprietarii de garaje care au fost notificati de noi, ei au prezentat ulterior autorizatia de constructie", a explicat Mateescu.