Discutiile din cadrul sedintei Colegiului Director s-au centrat pe redefinirea ideologica a PD-L, vicepresedintele Sorin Frunzaverde vorbind despre necesitatea schimbarii numelui si a siglei partidului precum si despre clarificarea doctrinara, spre curentul popular si eliminarea celui liberal.
El a fost sustinut in argumentatie si de europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei, adepti ai acestei schimbari.
Potrivit surselor citate, marea majoritate a liderilor partidului au transmis ca aceasta discutie privind ideologia, desi necesara, nu trebuie sa acapareze intreaga actiune a partidului in perioada urmatoare, importante fiind actiunile atat in plan guvernamental cat si in plan local.
Unul dintre cei care s-au declarat impotriva manierei de discutii contradictorii, prin intermediul blogurilor, intre liderii PD-L, a fost europarlamentarul Traian Ungureanu.
Sursele citate au aratat ca Ungureanu si-a exprimat dezacordul fata de modul in care a ales Cristian Preda sa isi exprime opiniile, considerand ca era mult mai corect sa vina cu aceste idei si critici in cadrul partidului, mai ales ca liderii i-au transmis ca sunt deschisi la dialog pe aceasta tema.
Reuniunea informala a ministrilor, secretarilor de stat, presedintilor de organizatii si parlamentarilor democrat-liberali a avut loc, sambata, la Poiana Brasov.